Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Zit jij er deze winter lekker warmpjes bij?

De strenge winters zoals we ze van vroeger kennen zullen misschien niet meer zo vaak voorkomen. Maar wie denkt er niet met veel plezier aan het schaatsen op natuurijs, een sneeuwballengevecht of opwarmen met warme chocolademelk? Naast al deze fijne kanten van de winter is er helaas ook de andere kant. Koude voeten in bed, een loopneus en kou in huis. Gelukkig kun je met een paar handige trucs binnenshuis lekker warm blijven in de winter. Zo kun je bijvoorbeeld elke ruimte in huis afzonderlijk verwarmen door gebruik te maken van infrarood panelen. Maar dat niet alleen, hier volgen een aantal handige tips om warm de winter door te komen.  

Handig verwarmen

Iedereen kiest natuurlijk voor een centraal verwarmingssysteem dat bij zijn wensen past. Het is belangrijk dat je hele huis goed verwarmd kan worden. Maar soms heb je ruimtes in het huis waar je niet zo vaak komt. Denk aan een studeerkamer, een zolderkamer of de bijkeuken. Toch wil je hier wel lekker warm kunnen zitten wanneer het zo uitkomt, zonder het hele huis op te hoeven stoken. Dan bieden infraroodpanelen de perfecte uitkomst. Deze panelen bevestig je aan de muur of het plafond van een ruimte en ze geven binnen wel 5 tot 10 minuten warmte af. Bij infrarood.nl kun je ze zelfs in verschillende materialen en kleuren krijgen. Op die manier kun je elke kamer lekker verwarmen wanneer jij dat wilt.

Laagjes, laagjes, laagjes

Tegenwoordig zetten veel mensen de thermostaat een graadje lager. Maar dit kan soms betekenen dat je het best koud kan krijgen in huis. Het is dan belangrijk om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Dit kun je doen door een thermoshirt onder je gewone kleding te dragen. Deze thermokleding zorgt ervoor dat je lichaamswarmte wordt vastgehouden. Daarnaast is het goed om meerdere laagjes te dragen. Niet alleen kun je dan altijd wat uit doen wanneer je het te warm krijgt, maar de laagjes tussen de kleding houden ook extra warmte vast. 

Isoleren, het scheelt echt!

Wist je een groot percentage van de warmte van je verwarming weer ontsnapt door gaten en kieren in je huis? Zonde! En vooral erg vervelend, want jij zit in de kou. Door je huis goed te isoleren houd je de warmte in huis. Je kunt bijvoorbeeld je muren isoleren, je dak, de voorgevel of de vloer. Dit draagt niet alleen bij aan een beter verwarmd huis, maar is ook nog eens beter voor je portemonnee!