Het Thuisgevoel
Image default
Woonkamer

Welke stoelen voor jouw eiken eettafel?

De stoelen maken de tafel, want een robuuste eiken tafel die staat voor kwaliteit en design vraagt om de juiste afwerking. Neem daarom even de tijd om stil te staan bij je interieur en de inrichting. Jouw stoelen zullen immers, net zoals de tafel, bepalend zijn voor de sfeer en uitstraling van je eetkamer. Een grote familie met kinderen zal eerder kiezen voor een rustieke stijl, voor een warm en uitnodigend huis. Designliefhebbers halen hun hartje op met stoelen in een tijdloze vormgeving. Wil je iets tussen de twee in? Ga voor een mix ‘n’ match stijl met Boho Chic, waar gezellig en design elkaar ontmoeten. Met deze gids helpen we je alvast op weg in de wereld van tafel- en stoelcombinaties.

 

Rustiek: industrieel meets gezelligheid

De landelijke sfeer is nooit helemaal weggeweest, en dat is niet te verwonderen. De huiselijkheid die deze rustieke look uitstraalt doet het goed in zowat elke woning. Je creëert deze stijl door te kiezen voor metalen stoelen of een eetbank. Werk af met veel kussens of een schapenvachtje over de stoelen om de warme sfeer te benadrukken. Vooral met een robuuste kloostertafel, zoals de Aberdeen, of een volledig houten boomstamtafel, zoals de Verdon, komen deze stoelen helemaal tot hun recht. Leuk is dat deze huiselijke stijl uitnodigt om ook overdag van je tafel gebruik te maken, om huiswerk te maken met de kinderen of te genieten van een kopje koffie in de namiddag. En ’s avonds? Dan ruim je alles even aan de kant om samen lekker gezellig te tafelen.

 

Designdroom 

Wil je een eethoek die vooral klasse en kwaliteit uitstraalt? Designstoelen zijn hét meubilair bij uitstek voor jou. Hun doordachte vormgeving en kwaliteitsvolle afwerking staan voor luxe en stijl. Om de strenge look wat af te bouwen, gebruik je een schapenvachtje of een kleurig decoratiestuk. De industriële tafels Brighton, York en Leeds zijn geknipt om jouw eethoek deze designdroom uitstraling te geven. Wil je graag nog meer lezen over designstoelen? Check onze blogpost over Eames stoelen.

 

Boho chic met een mix ‘n’ match van stoelen

Als de landelijke stijl net een tikje te simpel is voor jou en de designstoelen je niet helemaal liggen, is er nog steeds de Boho Chic. Met een mix ‘n’ match van stoelen creëer je een comfortabele maar stijlvolle eethoek. Ga voor eenvoudige houten stoelen, zodat de focus nog steeds op je tafel ligt. Bovendien contrasteert de simpele vormgeving van deze stoelen mooi met de robuustheid van een industriële tafel. Combineer ook eens met een prachtige harmonica wandlamp. Industriële tafels zoals de Newcastle of Glasgow hebben die perfecte mix van design en speelsheid voor een Boho Chic eetkamer. 

https://www.tafels99.nl/