Het Thuisgevoel
Image default
Badkamer en toilet

Slotenmakers – een bedrijf opstarten

Het kan gemakkelijker zijn dan je denkt om te proberen slotenmaker te worden of de diensten van de slotenmakerij aan te bieden. De enige enigszins moeilijke gedeelten zijn het bekomen van een licentie en het volgen van de opleiding die er nodig is om slotenmaker te worden. Eens men gekwalificeerd is, lijken slotenmakers wel goed te verdienen. De mensen verliezen wel altijd ergens een sleutel of laten ze waar ze niet meer bij kunnen. Op die wijze kan een slotenmakerij een behoorlijk inkomen bijeenbrengen met de kosten op arbeid en onderdelen. Verder is het een groot bijkomstig voordeel, dat als je zelf een slotenmakersbedrijf opstart, het eigenlijk zeer weinig aan investeringen vereist. Het meeste geld zal dan gaan naar gereedschap en advertenties. Toekomstige slotenmakers kunnen hun opleiding krijgen in lokale gemeenschapscentra of scholen, die maar al te graag een basis cursus slotenmakerij in hun aanbod opnemen. Eens dat ze de nodige vakkennis hebben geleerd en de nodige ervaring hebben opgedaan, kunnen ze eraan beginnen denken wat het juist allemaal is dat ze nodig hebben om hun eigen zaak op te zetten. Dit kan betekenen dat ze een werkplaats moeten huren om al het materiaal en gereedschap dat ze nodig hebben op te bergen. Een slotenmaker kan ook behoefte hebben aan een kantoor om al het papierwerk van zijn klanten bij te houden en te bewaren. Naast het gereedschap dat hij nodig heeft, kunnen er ook voorraden voor klanten zijn, die hij nodig heeft.

De laatste stap in het opzetten van een eigen slotenmakerszaak is normaal gezien de marketing. Alles is al georganiseerd en klaar gemaakt om klanten en bezoekers te ontvangen. Maar zonder marketing is het wel duidelijk dat een slotenmaker niet veel klanten en bezoekers zal ontvangen. Zoals bij elke zaak is dit de basis noodzaak om vooruit te kunnen komen. Door de marketing kan men overal klanten bereiken,van het maken van een adreskaartje en ze op openbare plaatsen en winkels achterlaten, tot mond aan mond reclame van de eerste klanten. Als men wat verder wil gaan, kan de slotenmaker eraan denken om een eigen website op te stellen en te adverteren in de lokale gouden gids.

Locksecure is een bekende slotenmakerij in Rotterdam die discretie en deskundigheid hoog in het vaandel heeft staan. Mocht je overwegen om ook een slotenmakersbedrijf op te starten, schroom dan zeker niet om informatie op te vragen bij een ervaren slotenmaker.

 

www.locksecure.nl