Het Thuisgevoel
Image default
Badkamer en toilet

Wat is de ideale badkamer indeling?

Ben je bezig met een nieuwe badkamer, maar weet je niet hoe je die moet inrichten? Lees dan deze blog goed door! We reiken je namelijk tips aan voor de ideale badkamerindeling. Alhoewel, bestaat die eigenlijk wel? Eén van de eerste stappen bij een nieuwe badkamer is het bepalen van de indeling. Van daaruit wordt namelijk de rest verder bepaald. De allereerste stap zal het bepalen van de stijl zijn, maar daarna volgt de indeling al snel. Met een goede en efficiënte indeling oogt een badkamer al snel een stuk groter. Met een logisch geplaatste indeling kun je ook alles praktisch kwijt. In een kleine ruimte kun je namelijk moeilijk een bad in het midden plaatsen. We geven je graag de beste tips.

Wat wil je precies?

Wat zou je allemaal in de badkamer willen? Begin daar eens mee. Wil je graag een bad of is een douche voldoende? Verder is een wastafel een noodzakelijk kwaad. Maar wil je misschien ook een toilet of een sauna? Dan moet je goed kijken naar de ruimte en welke je het beste kunt benutten. Maak daarom een lijstje met wat jij handig vindt.

Afmetingen

Meet de badkamer op. Wat zijn de afmetingen en hoeveel ruimte heb je nodig? Vergeet hierbij niet de hoogte of schuine delen. Een hoge douche kun je namelijk niet kwijt onder een aflopend dak. Maar vaak zijn er praktische oplossingen. Dan is het wel belangrijk om dit gelijk goed in kaart te brengen.

3D ontwerptool

Bij een showroom voor badkamers hebben ze vaak erg gemakkelijke 3D ontwerptools. Hiermee kun je de maten opgeven waarmee je verschillende producten op maat er in kunt plaatsen. Zo zie je heel eenvoudig een 3D beeld op de juiste schaal. Belangrijk is om met een ontwerper te praten over je wensen. Zodoende kan hij of zij je nog beter bedienen met je vraagstuk. Daarna volgt ook de verdere inrichting al tegels en accessoires. Een badkamer tegel vloer is hierbij vaak erg bepalend. En… smaken verschillen nu eenmaal. Beslis niet direct

Maak niet direct een beslissing maar slaap er even een nachtje over. Dit helpt je vaak om je een rustig gevoel te geven. Bovendien vind je in tweede instantie wel een betere oplossing waar je eerst nog niet aan had gedacht. Een badkamer (ver)bouw je niet zomaar. Deze moet jaren meegaan.

 

Succes met het inrichten van jullie perfecte badkamer!

https://www.syrostone.nl/