Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Inbraakbeveiliging: Professionele montage en advies

Er wordt ongeveer elke vier minuten ingebroken. Dit kan van invloed zijn op alle huizen en appartementen, omdat een ervaren inbreker met een schroevendraaier ramen en deuren in enkele seconden kan overwinnen zonder inbraakbeveiliging. Als de deuren niet zijn uitgerust met een veiligheidscilinder is dit namelijk een fluitje van een cent voor een ervaren inbreker.

Bij een inbraak verliezen we zowel waardevolle spullen als kostbare herinneringen en ons gevoel van veiligheid. De psychologische gevolgen van een inbraak duren meestal langer dan het verlies van geld – het argument “bij mij is er niets te krijgen” is daarom niet juist.

Met inbraakbeveiliging en correct gedrag kun je het de inbreker echt moeilijk maken, totdat hij hopelijk ontmoedigd of voorbijgangers en buren aandachtig worden. Inbraakbeveiliging omvat uitgebreide beveiligingstechnologie die de zwakke punten in je appartement of huis corrigeert.

Inbraakbeveiliging voor huis en appartement

Naast het vergrendelen van deuren en het sluiten van ramen bij het verlaten van je huis – al is het maar voor 10 minuten – moet je controleren of alle mogelijke ingangen voldoen aan de huidige veiligheidsnormen. Zwakke punten zijn voordeuren, openslaande deuren, balkondeuren, ramen en kelderdeuren. Het maakt niet uit of je een nieuw gebouw bouwt of de veiligheidstechniek achteraf inbouwt.

Bij de inbraakbeveiliging moet je bijzondere aandacht besteden aan gecertificeerde en geteste beveiligingstechniek. Al 90 % van de inbraken kan met mechanische veiligheidsmaatregelen worden afgeweerd. Mechanische inbraakbeveiliging zoals deze op de Litto MP83 en BKS Janus omvat boorbeveiliging, hendelbeveiliging, antihefinrichting voor garagedeuren en rolluiken en veiligheidspennen. Als de mechanische basis wordt afgedekt, kunnen deze worden uitgebreid met extra elektronische maatregelen.

Inbraakbeveiliging voor appartementsdeuren & voordeuren

Als je deuren al beschermd zijn met pennen, scharnierende onrusthekken of meerpuntssloten, moet je het slot als een potentiële kwetsbaarheid beschouwen. Hoogwaardige sloten, veiligheidsuitrustingen en gepantserde deadbolts kunnen de toegang tot je huis effectief beveiligen.

Inbraakbeveiliging voor ramen, raam-, balkon- en terrasdeuren

Een populaire ingang voor inbrekers zijn ramen en onbeveiligde deuren in moeilijk zichtbare gebieden. Met afsluitbare raamsloten, deursloten, beslag en bijpassende pennen en hendelsloten kun je de inbraakpoging vertragen. Deze inbraakbeveiliging kan ook heel eenvoudig achteraf worden aangebracht.

Bescherming van je waardevolle spullen in het huis

Ondanks alle inspanningen kan het voorkomen dat een bijzonder hardnekkige inbreker toegang heeft gekregen tot je huis. Kluizen dienen als laatste beschermende muur, zodat je je waardevolle voorwerpen en documenten kunt beveiligen. Kluizen met speciale certificaten kunnen je waardevolle spullen veilig bewaren, zelfs in geval van brand.