Het Thuisgevoel
Image default
Zakelijk

Spiegelverwarming tegen condensvorming

Bij het douchen komt er in de badkamer vaak condensvorming voor. Een beslagen spiegel kan hinderlijk zijn als u na het douchen snel de spiegel nodig heeft. De spiegelverwarming zorgt ervoor dat u nooit meer last heeft van een beslagen spiegel. In de spiegelverwarming zitten anti-condens spiegelverwarmingselementen die elektriciteit eenvoudig in warmte verandert. De warmte wordt vervolgens gelijk doorgegeven naar de oppervlakte van de spiegel. Een spiegelverwarming is eenvoudig aan te sluiten direct op het lichtnet. Om onnodig energie te verspillen kunt u de spiegelverwarming het best aan de verlichtingsschakelaar in de badkamer sluiten. Spiegelverwarmingselementen zijn vierkant, rechthoekig, rond en ovaal leverbaar in verschillende maten. Bij het desbetreffende bedrijf waar u de spiegelverwarming wilt aanschaffen, kunt u de precieze maten doorgeven. Op deze manier bent u verzekerd van een perfecte spiegelverwarming op maat.

 

Het aanbrengen van een spiegelverwarming

Bij het aanbrengen van de spiegelverwarming dient de achterkant droog en vetvrij te zijn, zodat het zelfklevende spiegelelement goed hecht. De achterkant van de spiegel mag ook niet beschadigd zijn, want anders kan de opwarming van de spiegel leiden tot scheurvorming. Overbodig materiaal bij ronde en ovale spiegelelementen kan tot 20 millimeter vanaf het elektrische component worden weggesneden. Het is belangrijk dat de spiegelverwarming gelijkmatig en zonder bubbels wordt aangebracht. De technologie van de spiegelverwarming heeft zich in de voorbije jaren bewezen. In hotels wordt namelijk al een lange tijd gebruik gemaakt van spiegelverwarming. De spiegels waren elke dag weer streep loos en kristalhelder. De opwarmtijd van de spiegel bedraagt ongeveer 5 minuten. In deze korte tijd wordt de spiegeltemperatuur geleidelijk naar 40 graden Celsius gebracht om condensvorming op uw spiegel te voorkomen. De spiegelverwarming wordt niet warmer dan 50 graden Celsius en is hierdoor veilig bij aanraking van het spiegeloppervlak. Tegenwoordig zie je verwarmde spiegels ook steeds vaker voorkomen in een steigerhout keuken, voor meer ideeën kunt u kijken op keuekensnodig.nl waar diverse keukens Twente beschikbaar zijn.

 

Inschakelen van de spiegelverwarming

Er zijn verschillende manieren om de spiegelverwarming in uw badkamer aan en uit te zetten. De makkelijkste manier is om de spiegelverwarming bij de spiegelverlichting via de verlichtingsschakelaar aan te sluiten. Deze staat dan alleen aan zolang de verlichting brand en dit bespaard weer stroom. Andere manieren zijn:

–        Een sensor in het plafond of in de muur. Op deze manier gaat de spiegel aan als er aanwezigheid wordt geconstateerd. Belangrijk is om de sensor te plaatsen op een plek waar u komt als u ook daadwerkelijk gaat douchen.

–        Een touch schakelaar plaatsen achter de spiegel. Dan kunt u voor het douchen de spiegel aan raken en zal de spiegelverwarming aangaan. Op deze manier heeft u zelf in de hand wanneer de spiegelverwarming aangaat en zal die dus ook niet onnodig aangaan.

–        Een tijdschakelaar instellen wanneer u van plan bent om de badkamer te gebruiken. In de opgegeven tijd blijft de spiegelverwarming aan en zal daarna automatisch weer uitschakelen.

–        Aansluiten op een normale schakelaar. Dit is echter een manier waarbij onnodig veel energie wordt verspild.