Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Cryptocurrency’s: het geld van de mensen

Cryptocurrency’s: het geld van de mensen

Als je ook maar een beetje met het internet bezig bent en het nieuws volgt, dan heb je ongetwijfeld van cryptocurrency’s gehoord. Deze digitale valuta’s worden ook wel het geld van de mensen genoemd, omdat er geen sprake is van een tussenpersoon die de zaken vertraagt of begeleidt.

Als jij cryptogeld koopt en uitgeeft, dan heb je direct te maken met de ontvangstpersoon en worden banken en overheden volledig genegeerd. Hierdoor zijn transacties onmiddellijk.

Openbaar maar toch veilig

Het mooie aan cryptocurrency’s is dat er niets wordt achtergehouden. Alle informatie over transacties wordt openbaar gemaakt en kun je elk moment inzien. Daarnaast worden deze opgeslagen op een digitale database genaamd de blockchain en ook hier heeft iedereen toegang toe.

Hierdoor is het direct ook zo veilig om met cryptocurrency’s te betalen; alles is openbaar en iedereen die cryptovaluta bezit heeft ook een live kopie van de blockchain.

Een hacker die probeert geld te stelen en uit te geven kan zijn of haar handelingen onmogelijk verstoppen. Om dit te kunnen doen zou elke live versie van de blockchain moeten worden aangepast en dat is onmogelijk. Cryptocurrency’s koop je bij een exchange zoals Bitvavo.com en worden veilig en worden door de mensen beheerd.

De tegenhangers van crypto’s

Uiteraard zijn de partijen die graag de financiële touwtjes in een land in handen houden niet bijzonder blij met deze ontwikkeling. Banken en overheden hebben totaal geen invloed op wat er op de cryptomarkt gebeurt en daar houden ze niet van.

Daarnaast zijn alle transacties anoniem en nooit terug te leiden naar een naam of adres. Het enige dat bekend wordt gemaakt is het unieke transactienummer en de hoeveelheid crypto’s dat dit betreft.

Het is nog even afwachten om te zien of de overheden hier actie op gaan ondernemen. Tot die tijd kun je in ieder geval probleemloos van alle voordelen van cryptocurrency’s gebruikmaken. Wel zijn de crypto koersen erg wisselvallig en kunnen ze hard dalen of stijgen.

 

https://bitvavo.com

Gerelateerde artikelen

Met de zonnepanelen van Veba sta je garant voor een beter milieu

Woontrends voor de eetkamer die je absoluut niet mag missen

Wat u moet weten over vloerverwarming