Inloopdouche: de voor- en nadelen

Een echte hype in badkamers zijn inloopdouches. Het is een praktische en moderne toevoeging aan de badkamer. Een inloopdouche is simpelweg een douch waar je onder kan gaan staan zonder eerst een opstaand randje of drempel moet stappen. Het is gelijkvloers met de rest van de badkamer. Er zijn verschillende redenen waarom we deze inloopdouches steeds vaker tegenkomen in badkamers. In dit artikel bespreek ik de voor- en nadelen van een inloopdouche.

De voordelen

Een inloopdouche kent drie belangrijke voordelen. Om te beginnen is het erg praktisch en veilig doordat er geen drempel is waar je overheen moet stappen. Voor veel ouderen is dit de perfecte oplossing omdat het de kans op een val flink verminderd. Hiernaast zijn de douches ook makkelijk schoon te maken. Er zijn geen randen en hoeken waar vuil kan oplopen. Ten derde kent een inloopdouche veel keuzevrijheid. Een inloopdouche kan je perfect aanpassen aan de grootte en het design van jouw badkamer. Je zit dus nergens aan vast.

De nadelen

Een inloopdouche is voor veel mensen ideaal, maar toch kent het een paar nadelen. Zo kan de (badkamer)vloer erg nat worden waardoor de ruimte erg glad zal zijn. Een antisliplaag kan hiervoor een oplossing zijn. Hiernaast kan een inloopdouche koud aanvoelen doordat er geen cabine of gordijn is die alle warmte binnen houdt.

Het aanschaffen van een inloopdouche

Wil jij veranderingen in je huidige badkamer of ben jij van plan een hele nieuwe badkamer te installeren dan is een inloopdouche waarschijnlijk een interessante optie. Het is belangrijk dat je advies vraagt van een expert en inspiratie opdoet online. Op grando.nl vindt je verschillende voorbeelden van mensen die een inloopdouche in hun badkamer hebben. Hier is ook duidelijk te zien dat een inloopdouche geschikt is voor verschillende stijlen.