Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Kunstgras voor op het balkon

Heb je een balkon en ben je uitgekeken op je saaie betonnen vloer? Wil je een mooi groen uitzicht wanneer je naar buiten kijkt? En wil je het liefst een oplossing die onderhoudsvrij is? Denk dan eens aan het plaatsen van kunstgras op je balkon. Je kunt je saaie balkon binnen no time omtoveren tot een klein, groen paradijs door er simpelweg een kunstgrasmat neer te leggen. Omdat kunstgras een duurzaam product is, zul je er jarenlang plezier van hebben. Niet alleen is een kunstgrasmat zacht en behoudt het zijn oorspronkelijke kleur, het heeft ook nog eens bijna geen onderhoud nodig. Een ideale oplossing als je wilt genieten van groen op je balkon.

Zeer eenvoudig te plaatsen

Het plaatsen van een kunstgrasmat op je balkon is hartstikke eenvoudig. Dit heeft te maken met het feit dat bijna alle balkons een betonnen ondergrond of een ondergrond van tegels hebben. Het enige dat je hoeft te doen is je balkon uitmeten en het kunstgras in een stuk laten leveren. Vervolgens hoef je het alleen nog maar uit te rollen en je hebt een prachtig groen balkon. De enige voorwaarde is wel dat de ondergrond van het beton vlak moet zijn.

Hou rekening met een goede waterafvoer

Als je kunstgras op je balkon wilt laten aanleggen, dan moet je rekening houden met een waterafvoer die goed is. Het is namelijk niet wenselijk dat de onderkant van het kunstgras vochtig blijft. Een goede oplossing hiervoor zijn drainagetegels. Hierbij is het wel belangrijk dat je goed oplet dat wanneer je je kunstgras wilt plaatsen over deze tegels, dat de voegen niet al te groot zijn. Als de tegels ongelijk liggen, zullen er ongelijkheden in het grastapijt ontstaan. Ook als je kunstgras aanlegt over vlonders of hout moet je hier rekening mee houden. Leg je kunstgras over hout heen? Hou er dan rekening mee dat wanneer hout nat wordt, en het niet goed op kan drogen, dat het kan gaan verrotten.

De vele voordelen van kunstgras

Kunstgras heeft enorm veel voordelen. Het heeft geen water nodig, dus je hoeft nooit te sproeien. Dit bespaart enorm op de waterkosten. Ook hoef je geen rekening te houden met het regelmatig bemesten en verticuteren van je grasmat. Het hoeft niet gemaaid te worden en ook hoef je geen onkruid te verwijderen, zeker als je maar een klein oppervlakte hebt op je balkon. De kans is dan enorm klein dat er onkruid tussen gaat groeien. Kunstgras behoudt zijn oorspronkelijke kleur, ook als het wordt bloot gesteld aan fel zonlicht of juist heel lang in de schaduw ligt. Dit zorgt ervoor dat je het hele jaar door kunt genieten van die frisse, groene kleur. Daarnaast is een kunstgrasmat ook nog eens milieuvriendelijk. Een kunstgrasmat van goede kwaliteit kan wel tot 15 jaar meegaan. Het voelt zacht aan, is UV bestendig en je hebt er bijna geen onderhoud aan. Wil je een kunstgrasmat voor op je balkon, dan is het ook nog eens super gemakkelijk om zelf aan te leggen.

https://www.kunstgrasdirect.nl