Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Tips om je deurbeslag te kopen

Opzoek naar de juiste deurbeslag voor uw deur? Er zijn meerdere soorten deurbeslag die u kunt toepassen. 

Als u voor de eenvoudige deuroptie hebt gekozen, moet u de hardware bevestigen. U wilt dit doen voordat u de oude deur verwijdert of een nieuwe deuropening snijdt. Mogelijk moet u ook de deur beitsen of schilderen voordat u hardware toevoegt.

De hardware die u moet bevestigen, omvat de scharnieren, deurgrepen en sloten. Door deze van tevoren te bevestigen, wordt het installatieproces van de deur sneller en soepeler. Als je leert hoe je een deur installeert, is er een lijst met gereedschappen en materialen die je nodig hebt. Sommige van deze materialen kunnen bij uw deur worden geleverd, afhankelijk van het type deur.

Voor speciale deuren, zoals een schuifdeur, heb je ook deurrollen en een rail nodig. U kunt een staldeur- of zakdeurset kopen die wordt geleverd met de benodigde hardware. Of u kunt contact opnemen met uw plaatselijke klusjesman om uw speciale deur voor u te installeren.

Met uw nieuwe deur en deuronderdelen voorbereid en klaar, kunt u de oude deur verwijderen. Begin met het verwijderen van de deurscharnierpennen om de deur te verwijderen. Verwijder alle hardware in het frame, zoals de scharnieren, spijkers en schroeven.

Gebruik een heen en weer bewegende zaag tussen het deurkozijn en de muur om eventuele resterende spijkers of schroeven door te snijden. Tik voorzichtig met een hamer rond het frame om het frame eruit te laten komen zonder het gebied eromheen te beschadigen. Je kunt het frame ook in stukken snijden om het verwijderen te vergemakkelijken.

Door de oude deur en het deurkozijn te verwijderen, kunt u de ruwe opening meten. Meet de hoogte en de breedte van de opening aan zowel de boven- als onderkant.

Je hebt een niveau nodig om beide kanten van de opening te controleren. Ze hoeven niet loodrecht te zijn, maar ze moeten dichtbij zijn om ervoor te zorgen dat uw deur en kozijn goed passen.

Als u van plan bent een staldeur of zakdeur te installeren, moet u een paar wijzigingen aanbrengen in de ruwe opening. Voor een staldeur moet u een frame en een behuizing toevoegen om de randen van de opening te bedekken. Voor een pocketdeur moet je de gipsplaat aan één kant van de opening verwijderen om een ​​pocketdeurframe toe te voegen.

Gerelateerde artikelen

Voel je thuis op vakantie

Kaarten maken vanaf thuis

Buffetkasten van Meubybroers: altijd een top-idee!