Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Wat is het kwaliteits verschil tussen een nieuwe piano en een tweedehands?

Je begint met het bespelen van een muziekinstrument. Een goede keuze, want het bespelen van een muziekinstrument gaat je veel plezier brengen. De piano is natuurlijk één van de meest leuke instrumenten om te bespelen. Een piano heeft natuurlijk een prachtig geluid en het wordt gebruikt in al je favoriete muziek, zodat ook jij straks mee kan spelen met je helden. 

 

Maar helaas is het niet alleen rooskleurig, want het is je misschien al wel opgevallen dat een piano niet bepaald goedkoop is. Zeker als je het vergelijkt met een ‘starter’ gitaar pakket, dan zul je schrikken van de enorme prijsverschillen. Een beginnersgitaar heb je namelijk al voor rond de honderd euro, waar een beginnerspiano toch al wel snel vele honderden euro’s moet kosten.

 

Wellicht kiezen daarom ook veel mensen als eerste voor een keyboard. Dat is ook leuk, maar toch ook niet hetzelfde. Ten eerste is de klank een stuk minder mooi en ook nog eens digitaal. Daarnaast voelen de toetsen ook heel anders aan. Een andere optie om de kosten van je eerste piano laag te houden is door te kijken naar een tweedehands piano. Deze kun je via marktplaats kopen, maar ook bij speciaalzaken zoals Bos Pianoservice.

 

Maar voor een eerste piano weet je natuurlijk nog niet helemaal waar je op moet letten. Je kan je dus afvragen of een tweedehands piano wel een goede keuze is. Om je een beetje opweg te helpen geven we hier wat indicaties over de kwaliteitsverschillen tussen een nieuwe en tweedehands piano. 

Waar op te letten

Het is natuurlijk logisch dat een nieuwe piano waarschijnlijk iets langer mee zal gaan dan een tweedehandse piano. Ook kun je ervan uitgaan dat de nieuwe piano goed gestemd is en ook evenredige toetsen heeft. Ofwel een nieuwe piano speelt gewoon goed en klinkt mooi.

 

Bij een tweedehands piano kunnen deze dingen verschillen. Afhankelijk van de leeftijd van de piano kan zijn levensduur tegen vallen. Ook kan het natuurlijk voorkomen dat de piano niet erg best meer klinkt, of goed speelt. Voor je eerste piano raden we dan ook aan om gewoon naar een speciaalzaak te gaan zoals Bos Pianoservice. Daar heb je gewoon altijd kwalitatief goede pianos.