Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de functies van de QLED Samsung TV?

Na de uitvinding van plasma TV’s, LCD TV’s en de variant daarvan, LED TV’s zijn de TV merken blijvend gaan innoveren op het gebied van beeld. Hierdoor kwam Samsung met een variant van de LED TV die aan kop kwam onder de concurrerende TV merken. Het soort Tv waar ik op doel is de QLED Samsung TV. Deze beeldschermen van Samsung gebruiken een geavanceerd dot-technologie wat in het gehele systeem ook wel bekend staat als backlight. Dit zorgde ervoor dat de kleuren in het beeld veel rijker werden weergegeven. We zullen in dit artikel kort ingaan op andere ‘Q’ innovations van de QLED Samsung TVs!

 

QLED Samsung TV innovatie ‘Q Color’

Door de innovatie ‘Q Color’ heeft samsung het ultieme kleuren volume bereikt en laat als QLED TVs als allerleerste TVs ter wereld 100% werkelijke kleuren volume zien. Dit betekent dat ze zoals andere TVs niet alleen de donkere beelden in ‘high definition’ laten zien, maar ook de heldere beelden in perfecte kleuren weergeven.

 

QLED Samsung TV innovatie ‘Q Contrast’

Samsung heeft aan haar beeld een extra anti-reflecterende laag toegevoegd die in combinatie met de hoge helderheid van de TVs hierdoor een perfect contrast weergeven.

 

QLED Samsung TV innovatie ‘Q Engine’

De innovatie die ervoor zorgt dat de weergegeven beelden op je QLED TV er tip top uitzien net zoals de HDR-beelden die je wilt zien is de ‘Q Engine’. De Q Engine focust zich op de aspecten van het beeldmateriaal die een lagere dan optimale kwaliteit laten zien en analyseert hiervoor de bron van het beeldmateriaal en verbetert zo deze aspecten om het algehele beeld materiaal te perfectioneren.

 

QLED Samsung TV Innovatie ‘Q HDR’

Wat Samsung anders doet dan andere LED TVs is door de QLED Samsung TV een maximale helderheid van 2000 nits te geven. Dit hebben ze gedaan zodat het beeld nog waarheidsgetrouwder wordt dan het al is (door de bovengenoemde Q innovaties die daar ook aan bijdragen), hierdoor is het beeld ook goed te zien in sterk verlichte kamers!

 

QLED Samsung TV Innovatie ‘Q Viewing Angle’

Deze innovatie is een verbetering van de kijkhoek van de QLED TVs, dit is natuurlijk voor het optimale kijkplezier waar je ook zit!