Het Thuisgevoel
Image default
Architectuur

Verschillende soorten binnenzonwering

Raambekleding kan heel goed ingezet worden als zonwering. Het binnenklimaat blijft op deze manier aangenaam in uw woning en u heeft ook nog eens een mooie raamdecoratie. Een binnenzonwering in Ede komt in verschillende soorten en maten. We bespreken de belangrijkste.

 

Soorten binnenzonwering in Ede

Binnenzonwering zorgt niet alleen voor het buiten houden van de zon, het ziet er ook nog eens mooi uit. Daarnaast heeft binnenzonwering ook een isolerende functie. Bent u op zoek naar binnenzonwering. Er zijn diverse soorten raambekleding voor uw zonwering.

 

Jaloezieën

Jaloezieën worden al heel lang gebruikt en bijna iedereen heeft ze wel ergens in de woning hangen. Jaloezieën zijn over het algemeen erg praktisch. Dit is waarschijnlijk één van de redenen waarom ze zo populair zijn. De lamellen zorgen ervoor dat de lichtval op ieder gewenst moment gedoseerd kan worden op een eenvoudige manier. Daarnaast kunt u ze kiezen in verschillende materialen, maten en kleuren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor PVC, houten of aluminium jaloezieën.

 

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn ook een prima oplossing als u op zoek bent naar binnenzonwering. Naast het weren van de zon hebben ze ook een verduisterende functie. Om deze reden worden rolgordijnen vaak gebruikt in de slaapkamer. Ook rolgordijnen kunt u kopen in verschillende soorten, maten en kleuren. Wat dacht u bijvoorbeeld van transparante of juist verduisterende rolgordijnen? Of een speciaal rolgordijn voor de douche?

 

Lamellen

Lamellen zijn verticale jaloezieën en zijn perfect te gebruiken als zonwering in Ede. Een lamelgordijn bestaat uit lamellen die verticaal zijn en die je 180 graden kunt draaien. Dit zorgt ervoor dat de lamellen makkelijk versteld kunnen worden, zodat de zon tegengehouden kan worden of juist doorgelaten worden. En wilt u de lamellen onzichtbaar maken? Dan kunt u ze heel gemakkelijk opzij schuiven, zodat ze aan één kant van uw raam hangen.

 

Vouwgordijn

Een vouwgordijn gebruiken als zonwering? Dan weet u in elk geval zeker dat de uitstraling van uw interieur sfeervol en warm is. Een vouwgordijn valt als een trap naar beneden, dit in tegenstelling tot een rolgordijn. De banen zijn tussen de tien en dertig centimeter lang. Ze zijn gemaakt van katoen of polyester en u kunt ze aanschaffen in verschillende stijlen.