Het Thuisgevoel
Image default
Decoratie en accessoires

Wanneer is een zijden dekbed voor u de beste keuze?

Aan elk type dekbed welke op de markt is terug te vinden zijn wel specifieke voordelen verbonden. Dit geldt ook voor een zijden dekbed. Heel wat mensen geven de voorkeur aan een dergelijk type van dekbed en daar zijn menig aantal goede redenen voor aan te geven. Bent u eveneens van plan om een nieuw dekbed te kopen en kijkt u daarvoor nadrukkelijk in de richting van een exemplaar van zijde? Wilt u echter graag in eerste instantie nog even een goed overzicht hebben van alle verschillende voordelen waar u daarbij op kunt rekenen? In dat geval bent u hier op deze pagina zonder ook maar de geringste twijfel aan het juiste adres!

            1.) Een zijden dekbed is bijzonder licht

Allereerst kan er worden vastgesteld dat een dekbed welke is gemaakt van zijde bijzonder licht is. Dat zorgt ervoor dat een zijden dekbed zich eenvoudig naar uw lichaam vormt en er op een zachte manier omheen valt. Het gevolg hiervan is dat u zult kunnen vaststellen dat u ’s nachts veel minder zult liggen woelen. Een rustigere, meer comfortabele nachtrust is daardoor gegarandeerd. Bovendien is het ook nog eens zo dat u door het beperktere gewicht van een zijden dekbed ook nog eens kunt rekenen op een aanzienlijk betere bloedsomloop.

            2.) Zijde heeft een warmteregulerende werking

Een tweede voordeel waar u op kunt rekenen bij een zijden dekbed heeft te maken met de warmteregulerende werking waarover ze beschikt. Deze warmteregulerende werking zorgt ervoor dat uw bed altijd lekker warme zal aanvoelen. Dit niet alleen tijdens de zomer, maar ook zeker tijdens de wintermaanden. Het spreekt voor zich dat ook dit voor veel mensen een positieve invloed zal hebben op de nachtrust die ze kunnen ervaren.

            3.) Een zijden dekbed beschikt over vochtregulerende eigenschappen

Voor een dekbed welke is gemaakt van zijde geldt in de praktijk eveneens ook dat ze vocht regulerend is. Dat is bijzonder interessant voor mensen die ’s nachts al snel last hebben van nachtzweten. Het vocht dat wordt geproduceerd wordt bij een dergelijk soort dekbed immers nagenoeg meteen afgegeven aan de lucht. Dit zorgt ervoor dat uw bed niet alleen lekker droog blijft, maar u ook tegelijkertijd ook niet snel zwetend zult wakker worden.

            4.) Geschikt voor mensen met een gevoelige huid

Bent u iemand die al snel last heeft van een gevoelige huid? Of bent u allergisch of heeft u last van astma? In al deze verschillende gevallen kan de keuze voor een zijden dekbed zeer de moeite waard zijn. Niet alleen is een zijden dekbed namelijk anti allergisch, daarnaast heeft ze ook antistatische eigenschappen. In het bijzonder deze laatste eigenschap zorgt ervoor dat huisstofmijt in principe geen kans krijgt.

            5.) Een prima keuze voor mensen met reumaklachten

Last but not least kan er eveneens worden vastgesteld dat een zijden dekbed een prima keuze is voor mensen die lijden aan reuma. Mensen met reumaklachten zijn er zich ongetwijfeld van bewust dat ze niet zomaar kunnen kiezen voor eender welk dekbed. Een exemplaar welke is gemaakt van zijde is echter zeker het overwegen waard. Een zijden dekbed neemt immers de druk weg waardoor ze zachtjes om het lichaam van de persoon in kwestie heen valt.

 

Bij Weids Wonen & Slapen kunt u terecht voor alle soorten dekbedden. Van zijden dekbedden tot bamboe dekbedden.