Het Thuisgevoel
Image default
Decoratie en accessoires

Voor iedereen Diamond Painting! Dé hobby van 2020.

Diamond Painting wint snel aan populariteit als een populaire doe-het-zelf-hobby. Diamond Painting is een spannend nieuw doe-het-zelf-project waarmee je prachtig in het oog springende kunst kunt maken met sprankelende strass-steentjes, glinsterende kristallen en andere edelstenen die schitteren en schijnen, net zoals de echte diamanten zelf. Het is een zeer therapeutische, leuke en stressverlichtende activiteit die je creatieve flair laat doorschijnen.

Diamond Painting voor iedereen!

Iedereen kan genieten van Diamond Painting – kinderen van alle leeftijden, volwassenen en zelfs dieren. Je hebt geen dure gereedschappen of speciale vaardigheden nodig om verbluffende kunstwerken te maken die jou en je vrienden zullen verrassen. De materialen die je nodig hebt om te beginnen met schilderen zijn redelijk goedkoop en je kunt ze vinden bij de meeste lokale ambachtelijke winkels.

Als je met diamanten schildert, heb je acrylverf, emailverf, terpentijn, verf op waterbasis of olieverf nodig. Kies bij het selecteren van verf acrylverf boven verf op waterbasis, omdat de eerste sneller droogt en een glans en glans aan uw voltooide stuk zal geven. Kies bij het kiezen van de kleuren licht, pastelkleuren voor lichtgekleurde objecten, donkere tinten voor donkergekleurde objecten of blauw en groen voor de lucht. Er is een breed scala aan borstels nodig – rond, vierkant, ovaal of rechthoekig, evenals een sponsborstel, maar vergeet niet om een ​​zachte, niet-scherpe borstel te kiezen. Gebruik de sponsborstel om de verf over het oppervlak te deppen en uit te spreiden voordat u een penseel gebruikt om ingewikkelde wervelingen en slagen te maken.

Om te beginnen heb je een verflaag nodig. Als je acrylverf gebruikt, breng dan een basislaag aan op een stuk papier of stof en breng vervolgens een tweede laag aan op een niet-gemonteerde spiegel, foto of een ander vlak oppervlak met acrylverf. U kunt het beste beginnen met een enkele laag, maar u hoeft niet het hele oppervlak te bedekken. De reden hierachter is dat verdunde verf sneller droogt, wat betekent dat je aan één kant van het oppervlak kunt werken tot het droog is en dan aan de volgende laag werkt.

Begin vervolgens met het toevoegen van de andere twee lagen acrylverf, afhankelijk van het gewenste effect. Begin met een of twee lagen in het midden en werk dan naar buiten met lichte en middellange tinten. Als u bijvoorbeeld een middellange lijn gebruikt om de rand van een kunstwerk te schilderen, krijgt u een vloeiender effect terwijl het midden onaangeroerd blijft, terwijl de rand van een ander schilderij in een dikkere, gestructureerde stijl kan worden achtergelaten om een ​​ruwe en ruwere look te creëren.

Het oppervlak moet na elke verflaag worden afgeveegd. Als je schilderij droog is, laat het dan drogen en maak het dan af met wat finishing touch.

Om je laatste stuk de sprankelende sprankeling van decoratieve edelstenen te geven, gebruik je decoratieve edelstenen (punten van parels of kristallen werken goed) en plaats je ze in een klein flesje gevuld met water. Schud het water in de injectieflacon lichtjes om de kleur gelijkmatig over de hele injectieflacon te verdelen en plaats de injectieflacon vervolgens in een heldere glazen pot of een andere glazen container die aan het plafond hangt. Het water verspreidt het licht, creëert een dramatisch effect op het oppervlak en draagt ​​bij aan de algehele uitstraling.

Schilderen met diamanten is geweldig voor zowel kinderen als volwassenen en u hoeft zich geen zorgen te maken over eventuele schade aan uw waardevolle spullen. Het is ook perfect voor mensen die bang zijn voor water of vocht. Voor het grootste deel kan het project worden voltooid door een totale beginner, hoewel alle vaardigheden en kennis van het aanbrengen van acrylverf enorm kunnen helpen.

Begin aan het oppervlak van de diamant en werk tot het midden waar je aan de randen en andere gebieden werkt. U hoeft zich geen zorgen te maken over het verschijnen van diamanten zoals ze verschijnen wanneer u verf met diamanten gebruikt, maar als u meer een sprankelend effect wilt creëren, kunt u het beste een witte of crèmekleurige verf met een lichte tint gebruiken.

Van acrylverf is aangetoond dat ze veel duurzamer zijn dan gewone verf en ze kunnen gedurende vele jaren worden aangebracht voordat ze vervagen. of gebarsten.

Zorg er bij het kiezen van acrylverf voor dat u er een kiest die voor dit doel is geformuleerd en die uw stenen op geen enkele manier aantasten of vlekken geven. Als u bestaand steenwerk heeft, vraag dan de fabrikant of kunstenaar om advies. Sommige acrylverven zijn ook verkrijgbaar in verschillende texturen, waaronder schuim, vloeistof, gels en glinsters, zodat u uw ontwerp kunt aanpassen.