Het Thuisgevoel
Image default
Auto's en Motoren

Alles wat je moet weten over een machinetransporter

Je kunt met een machinetransporter op een veilige manier aan de slag met het vervoeren van werk- en voertuigen die zwaar zijn, maar er komt wel van alles kijken als je een machinetransporter in huis wilt halen. Lees de onderstaande tekst eerst goed door om alles te weten over een machinetransporter.

Waarom kiezen voor een machinetransporter?

Met een machinetransporter ben je in staat om kleine voertuigen of werktuigen met een zwaar gewicht te vervoeren. Denk aan het vervoeren van heftrucks, een minikraan, een rupskraan of een graafmachine. De redenen om te kiezen voor een machinetransporter zijn:

  • De lagere oprijhoek, waardoor de werk- en voertuigen de machinetransporter gemakkelijk op en af kunnen rijden.

  • De vlakke en sterke laadvloer, waardoor je lading veilig en stabiel op een vlak oppervlakte blijft staan. Ongelukken worden op deze manier voorkomen.

  • De zware lading. Je kunt een machinetransporter gebruiken voor zeer zware ladingen. De aslast wordt hierdoor beperkt, wat rijden veiliger maakt.

 

Er zijn verschillende soorten en maten machinetransporters. Kies een machinetransporter die goed past bij je situatie. Met de machinetransporters van HAPERT weet je zeker dat je goed zit!

 

Het rijbewijs voor een machinetransporter

Om een machinetransporter te mogen rijden dien je in het bezit te zijn van het BE rijbewijs. Om een aanhangwagen te mogen rijden heb je echter slechts een B rijbewijs nodig. Het verschil in categorieën hierbij zit voornamelijk in het laadvermogen. Daar komt nog bij dat het niet noodzakelijk is om een aparte oprijwagen of vrachtauto in te huren. Daar ga je namelijk ook een apart rijbewijs voor nodig hebben.

Nieuwe versus tweedehands machinetransporter

Overweeg je de aanschaf van een machinetransporter en twijfel je tussen een nieuwe machinetransporter of een tweedehandse? Je vindt zelden een tweedehands machinetransporter te koop in goede staat. Vind je er toch eentje, dan is het bijna vanzelfsprekend dat de aanschafprijs van een tweedehands machinetransporter niet veel zal verschillen met die van een nieuwe. Wil je dus een goede machinetransporter in huis halen, ga dan voor een nieuw exemplaar.