Het Thuisgevoel
Image default
Auto's en Motoren

Renault Megane en de voorsprong die het had en heeft

Met de Renault Megane presenteerde Renault in 1995 de opvolger van de wereldberoemde Renault 19. De Megane bleek de eerste compacte MPV in zijn soort en diende dan ook als lichtend voorbeeld voor de concurrentie, die later ook met compacte MPV’s op de markt kwamen. Ondertussen is de Renault Megane toe aan alweer de vierde generatie.

Aanhaken op het succes van de Renault 19

Aanvankelijk probeerde de Megane vooral aan te haken op de succesvolle Renault 19, een legendarische auto waarover je op het interessante auto blog Autodromen.nl meer kan lezen, zoals het heel veel meer leuk autonieuws en aan auto’s gerelateerde nieuwtjes en wetenswaardigheden te bieden heeft. De Megane was overigens wel iets groter dan de 19, voor het overige werd vooral geprobeerd aan te haken aan het succes van de 19.

Megane blijft overeind ondanks moordende concurrentie

Nadat in 2003 de tweede generatie werd gelanceerd en een facelift in 2006 was de Renault Megane in 2008 toe aan de derde generatie. In 2015 was de tijd rijp voor de vierde generatie die in ons land vanaf 2016 bij de Renault dealers verkrijgbaar was. De nieuwste Megane is weer iets groter dan zijn voorgangers, terwijl ie ook wat lager is en ook breder genoemd mag worden. De Renault Megane is in een Hatchback en Estate uitvoering beschikbaar met zowel een benzine- als een dieselmotor. In een segment waarin de Megane heel stevige concurrentie heeft met onder meer de Alfa 147, de Fiat Stilo en de Opel Astra heeft de Renault Megane het hoofd prima boven water weten te houden. De Megane diende als voorbeeld en had destijds dus een voorsprong. Steeds lijkt het alsof die voorsprong er nog steeds is, want telkens weer weet de Megane toch weer verrassend uit de hoek te komen.