Het Thuisgevoel
Image default
Internet

Wat is de levensduur van een LED scherm?

De levensduur van een LED scherm wordt meestal gezet op100.000 uur. Dit houdt niet in dat het led scherm het na 100.000 uur niet meer doet. Men gaat hier uit van de halfwaardetijd van de LED’s. Een led gaat in de loop der tijd steeds iets minder fel branden. Dit is bij elke led en is gewoon 1 van de eigenschappen van een LED en heeft met het productieproces te maken. Men stelt dat als de led nog maar de helft van de oorspronkelijke lichtsterkte heeft hij aan vervanging toe is. Het kan dus best zijn dat het led scherm het in bepaalde omstandigheden gewoon nog goed doet.

Er zijn natuurlijk ook nog verschillende andere factoren die de levensduur van een led scherm bepalen.

De kwaliteit van het led scherm

Als men gebruikt maakt van goede materialen dan zal het scherm langer mee gaan dan met goedkope materialen.

De omstandigheden waaronder het led scherm wordt gebruikt

Een led scherm dat buiten in weer en wind hangt in een vochtige omgeving heeft meer te leiden dan een led scherm dat binnen hangt.

De temperatuur van het led scherm 

Het is van groot belang dat een scherm niet te warm wordt. Dit kan voorkomen worden door bijvoorbeeld ventilatoren te installeren. U kunt ook een functioneringskaart in het scherm installeren. Deze monitort het scherm en geeft een signaal als het led scherm te heet wordt.

Het onderhoud van het led scherm

Een led scherm dat met ventilatoren is uitgerust heeft openingen om de warme lucht af te voeren en koele aan te zuigen. Deze circulatie zorgt er voor dat er ook veel stof in het scherm komt en vaak ook dat de ventilatiegaten dichtslippen door het stof. Houd dit dus in de gaten en onderneem actie als u dit ziet. Maak het scherm af en toe stof vrij.

Als u nog meer vragen heeft of een professional wilt spreken dan adviseren wij om eens langs te gaan bij de adviseurs van Leddisplayexpert. Dat zijn mannen met echte vakkennis.

Voor meer informatie ga naar Leddisplayexpert