Het Thuisgevoel
Image default
Internet

Met inforeview weet je of een website betrouwbaar is

Heb je een heel mooi item gezien op een website dat je echt moet hebben? Prachtige schoenen bijvoorbeeld of een beeldschoon jurkje? Natuurlijk wil je dit onmiddellijk aanschaffen, dat begrijpen wij als geen ander. Maar stel nu dat je je mooie schoenen hebt gezien op een website waar je nooit eerder van gehoord hebt? Zelfs na een lange zoektocht kom je de schoenen op geen enkele andere website tegen. Neem je het risico om er maar te bestellen? Wij raden je aan om eerst onderzoek te doen. Zo doe je dat.

Bekijk recensies op sites als inforeview

Ga op Google zoeken naar zo veel mogelijk recensies. Voorbeelden van review sites zijn bijvoorbeeld inforeview, Kiyoh en trustpilot. Is er niets te vinden over de website? Neem dan niet het risico om er te bestellen. Het kan zijn dat de site snel uit de grond is opgebouwd en er alleen is om jouw te verleiden een aankoop te doen. Vind je hem wel op bijvoorbeeld inforeview en zijn de recensies goed? Dan is het risico al iets minder. Maar vergeet niet dat alleen maar goede recensies vaak ook onbetrouwbaar zijn. Dus gebruik je gezonde verstand en bekijk alles goed.

Neem contact op met de website

Iedere website moet contactgegevens vermelden. Maak hier dan ook gebruik van als je het niet vertrouwt. Mail of bel en bekijk de reactie. Reageren ze niet of langzaam? Of in slecht Nederlands? Ga er niet mee in zee! Bekijk ook het nummer van de Kamer van Koophandel op de website van de Kamer van Koophandel. Waar is het bedrijf gevestigd en hoe lang bestaat het? Doe je onderzoek alvorens je tot aankoop overgaat.

https://inforeview.nl/