Het Thuisgevoel
Image default
Zakelijk

Jouw social media marketing uitbesteden?

Social media marketing

Social media marketing is een nieuw kanaal om op te adverteren voor veel bedrijven. Echter is het wel steeds populairder aan het worden onder de meeste ondernemers. Je hebt namelijk de mogelijkheid om via een extra kanaal je producten en diensten te verkopen. Maar ook is het een extra kanaal voor klantenservice zodat je de vragen van klanten kunt beantwoorden. Het is een bewezen effectief manier om bijvoorbeeld een nieuw bedrijf uit de grond te stampen. In de meeste gevallen kun je met een minimaal budget veel klanten bereiken. Je betaald alleen voor de mensen die daadwerkelijk klikken op de advertentie. Echter zullen mensen je logo of producten sneller gaan herkennen in de zoekmachine. Zij zullen hier dan ook eerder op gaan klikken. En het mooiste is dat dit dan niets gekost heeft. We hebben het dan wel over een termijn van ongeveer 6 maanden.

Waarom gebruiken we social media marketing?

We gebruiken social media marketing voor verschillende doeleinden. Een van de belangrijkste doelen is het vergroten van de naamsbekendheid. Met een visuele advertentie betrek je klanten bij je bedrijf. Zo krijgen zij meteen een indruk van jouw bedrijf of het product dat je verkoopt. Daarnaast kun je op social media er ook voor kiezen om je eigen doelgroep samen te stellen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld mannen en vrouwen of een van beiden te kiezen als jouw doelgroep. Daarnaast kun je ook nog filteren op leeftijd en locatie. Dit zorgt ervoor dat je geen onnodig geld verspild aan mensen waarbij de kans klein is dat ze geïnteresseerd zijn. Het is dus een gericht vorm van adverteren waarbij jij steeds beter je doelgroep gaat leren kennen. Op de lange termijn is dit dan ook een kostenbesparende manier van adverteren op het internet.

Wat is het effect?

Het effect van social media marketing kan al snel merkbaar zijn. Stel je begint met adverteren op Facebook met een budget van €100. In dat geval zijn er veel bedrijven die dan al direct een grote stroom aan nieuwe bezoekers krijgen. In het begin worden dit nog niet altijd klanten. Maar wanneer je een goede naamsbekendheid hebt gekregen zul je ook merken dat de bestellingen toenemen. Het is een betaalbare manier om de klant te bereiken. En een extra kanaal om je spullen te verkopen kan nooit geen kwaad. Ook kan je rechtstreeks vanaf je bedrijfspagina op Facebook producten verkopen als je dit wil. Het is als het ware een los marketing product wat je erbij doet naast datgene waar je al mee bezig was.

Welke vormen van social media marketing zijn er?

Er zijn verschillende manieren om social media marketing in te zetten. Je kunt ervoor kiezen om te gaan adverteren op Facebook en Instagram. Veel van de gebruikers houden dan van een visuele advertentie. Hierin staat jouw product en prijs in de meeste gevallen op een foto. Maar ook kun je juist kiezen voor een video die uitlegt waarom jouw product zo goed is. Daarnaast is het ook mogelijk om een omschrijving erbij te zetten. Zorg dan wel dat je in de eerste 130 tekens het belangrijkste verwerkt. Dan kunnen de mensen zelf kiezen of ze verder lezen of het product direct gaan bestellen. Ieder product is anders en heeft dus ook een andere aanpak nodig.