Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

2 eenvoudige tips om meer te ontspannen

Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben ongelofelijke haast. Herman van Veen benoemde het jaren geleden al. Soms ben je druk, druk, druk… Waarom doe je dat eigenlijk? Rennen en vliegen, waar naartoe eigenlijk? Wil jij minder rennen en vliegen? Lees dan deze 10 kinderlijk eenvoudige tips.

Stop met moeten

Hoor jij het jezelf wel eens zeggen: ik moet nog even? Er gaat zo’n mooi verhaal de ronde op social media. Dit gaat over een vrouw die bij de dokter komt. Ze is ietwat een stresskip en ze zegt steeds: ik moet nog even. Waarop de dokter haar uiteindelijk het advies geeft om bij het woordje even er de letter ‘l’ voor te zetten. Ze moet nog leven.

Het is een typisch voorbeeld van hoe je soms te veel denkt, dat je dingen moet. Een begin kan ook zijn om voor jezelf te zeggen dat je iets wilt, in plaats van dat je iets moet. Dat maakt het een stuk makkelijker. Dan kun je wel zeggen ‘ja, dat is makkelijk, maar ik moet wel de huur betalen of de hypotheek’. Ook dat is een keuze. Je wilt de huur betalen. Als je dat werkelijk beseft is het werken ook minder een moeten, maar meer een willen.

Heb je het niet naar zin op het werk? Zoek dan uit waaraan dat ligt. Bedenk dat je in het ergste geval ander werk kan zoeken.

Ademhalingstechnieken

Ervaar je instant stress? Dan helpen ademhalingstechnieken jou. Als je stress hebt, merk je dat je ‘hoog in de ademhaling zit’, Dit houdt in dat je vooral vanuit de borstkast ademhaalt. Wil je meer ontspannen ademen? Leer dan ademhalingstechnieken en leer om vanuit jouw buik te ademen. Je merkt dan dat je zeker binnen tien keer in- en uitademen, al een stuk meer ontspannen bent.

Ademhalingstechnieken zijn ook fijn als meditatie. Het brengt je in een rustige staat van zijn. Soms kan het ook ineens dat je moet huilen. Niet omdat meditatie niet fijn is, maar vaak omdat je ineens de rust ervaart om jouw gevoel toe te laten.

https://buteyko-limburg.nl/ademhalingstechnieken/