Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Zo kies je de juiste kunst voor in je interieur

Misschien heb je er nooit over nagedacht, maar kunst is een waardevolle toevoeging in je huis. Als je kunst op een plek hebt neergezet of opgehangen, dan geeft dat gezelligheid en sfeer in je huis. Je kunt naar een fysieke winkel gaan maar ook online kunst kopen. Maar hoe vind je kunst wat bij je past en ook goed staat in je huis? Hierbij een paar tips voor kunst in je interieur. 

Koop kunst wat bij je past

Eigenlijk ligt het voor de hand: koop wat bij je past en mooi vindt. Zeker omdat kunst persoonlijk is en kan het een bepaald gevoel of emotie oproepen. Daarom moet je iets kopen wat bij jou en je huis past. Wees hiermee niet bang voor de mening van anderen. De keuzes van anderen hoeven jouw keuze niet te bepalen. Kunst weerspiegelt je persoonlijkheid en ga hiernaar op zoek. 

De grootte van de kunst

Natuurlijk is de grootte van het kunstwerk belangrijk. Of het nu hangt of ergens op staat. Een kunstwerk mag volgens de algemene regels de helft of driekwart opvullen van de ruimte. Past een groot kunstwerk niet binnen je budget? Dan kun je ook kiezen voor kleinere kunstwerken. 

Niet alleen schilderijen

Als je aan kunst denkt, dan denk je al snel aan schilderijen. Maar kunst is zoveel meer! Zo zijn er manden, spiegels, tapijten, quilts en nog veel meer. Kunst is creatief en je kunt hiermee alle kanten op. Vaak wordt dit aangeduid als wanddecoratie. 

Sfeer in je huis

Welke sfeer bestaat er al in je huis en mag het kunstwerk daar wat aan toevoegen of wil je een andere sfeer met het kunstwerk neerzetten? Kunst gaat om emoties en kan daarmee gevoelens oproepen bij jouzelf en anderen. Realistische kunst is bijvoorbeeld vaak meer droevig en modern juist levendig en vol energie. 

Bepaal waar je kunst koopt

De Ikea is een makkelijke optie om woonaccessoires te kopen. Maar kijk ook eens wat verder en naar iets wat persoonlijk bij jou past. Vlooienmarkten, tweedehands winkels en ook online kunst kopen via Kunstveiling.nl is een optie.