Het Thuisgevoel
Image default
Eten en drinken

Alle restaurants dicht in Utrecht, wat nu?

Jaarlijks gaan wij met onze familie een weekendje weg naar een vakantiepark, om daar de verjaardag van ons overleden oma feestelijk te herdenken. De ene keer zitten we in een huisje op de het Limburgse platteland om vervolgens een jaar later in het centrum van Utrecht te logeren met de hele club. Waar we ook zitten, gezellig is het altijd. We zijn dan ongeveer met 14 personen. Aangezien er enkele pubers bij zitten met los vast relaties zijn dat er wel eens een paar meer of minder.

De vaste kern bestaat uit 14 personen, ooms, tantes, neven en nichten. Ook hebben we al een keer meegemaakt dat een vriendje wat mee was geweest een jaar later was ingeruild voor een ander om er vervolgens een jaar later gewoon weer bij te zijn. Het zal er allemaal wel bij horen met de huidige jeugd. Eén ding is zeker: jeugd of niet. De mobiel bergen we diep op in de tas en mag in de woonkamer en tijdens het diner niet gebruikt worden.

Thuiskok is hoogtepunt van de dag

Veelal bezoeken we een museum in de buurt of doen we een stadswandeling. Afgelopen jaar zaten we met ons allen in een pension in Utrecht. Klein maar zeer gezellig ingericht en echt gelegen in het hartje centrum. Het hoogtepunt van iedere dag zijn de maaltijden. Het ontbijt en de lunch verzorgen we vaak zelf. Tenzij we in de middag ergens heen gaan en buiten de deur lunchen.

Voor het avondeten roepen we vaak de hulp in van een thuiskok. Klaas Culinair is thuiskok in Utrecht en verzorgd daar diners en kookworkshops op locatie. Klaas kende de locatie al en was ondanks onze late boeking beide dagen nog beschikbaar.

Op de vrijdag had hij een kookworkshop voor ons georganiseerd. We konden niet tegelijk in de keuken staan, daar was het echt veel te klein voor. Om die reden was de groep opgesplitst in drie groepen. De tafeldekkers tevens schenkers, de snijders & wegers en de koksmutsen. Ieder kreeg zijn eigen taak. Gelukkig hield Klaas goed toezicht zodat ook iedereen die binnen redelijke termijn tot uitvoering bracht. Ik denk dat we zonder toezicht nog aan het voorgerecht moesten beginnen en de flessen wijn al lang op waren.

Kookworkshop met 4 gangen

Tijdens de kookworkshop werden er 4 gangen gekookt. Een voorgerecht, soep, vlees en een nagerecht. Alle gerechten waren erg lekker en de wijn vloeide rijkelijk. Na afloop was de ontplofte keuken grotendeels weer netjes gemaakt. Dank daarvoor!!

Op de 2e dag was Klaas al weer vroeg bij ons in het pension, dit keer samen met Myrthe die de bediening altijd voor haar rekening neemt. Ondanks onze goede inzet tijdens de kookworkshop was het diner dat Klaas en Myrthe serveerden van een net iets hoger niveau. De bijgesloten foto laat het voorgerecht zien. Echt een feest om te eten, Hollandse asperge met korenaar asperge, ei in roomboter en truffelmousse.

Wij kijken terug op een heerlijk weekend met onze familie en hebben Klaas alweer een optie genomen voor volgend jaar.