Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Benieuwd wat uw woning in verhuurde staat waard is?

Uw verhuurde woning verkopen en benieuwd wat deze waard is

Bent u van plan om uw woning in verhuurde staat te verkopen en bent u daarom benieuwd wat deze waard is? De waarde van een woning in verhuurde staat is vaak lager dan een leegstaande woning of een woning die voor eigen gebruik bedoelt is. Dit komt doordat een verhuurde woning een groter financieel risico met zich meebrengt voor banken. Tevens is het voor particuliere verkopers niet aantrekkelijk om een woning in verhuurde staat te kopen. Dit komt doordat ze er niet zeker van zijn wanneer de woning in gebruik genomen kan worden. Het kan namelijk zomaar zijn dat de huidige huurders er nog 5 jaar of langer in blijven wonen. Om deze reden worden woningen in verhuurde staat vaak verkocht aan beleggers of vastgoedmakelaars als Sons Real Estate. Wij kopen woningen aan in verhuurde staat om zo onze beleggers te kunnen bedienen. Bij ons krijgt u het beste bod op uw woning zonder financierings voorbehoud, waardoor u er ook nog eens verzekerd van bent dat uw woning daadwerkelijk verkocht is. 

Waarde woning in verhuurde staat berekenen

De waarde van een woning in verhuurde staat kan bereknd worden aan de hand van het nemen van de eerste huurmaand (kale huur, dus exclusief gas, water en elektriciteit) van het jaar in aangifte en dit te vermenigvuldigen met 12. Het bedrag dat hier uitkomt wordt gedeeld door de WOZ-waarde van het voorafgaande jaar. Aan de hand van de tabel die hieronder weergegeven is, wordt met het hier vooraf uitgekomen percentage, het percentage van de WOZ-waarde afgelezen. Dit percentage wordt vermenigvuldigd met de WOZ-waarde van het jaar ervoor. Het bedrag dat hier uiteindelijk uitkomt is de waarde van de woning in verhuurde staat.

De woning wordt bijvoorbeeld verhuurd voor €800,- in de maand. De maandelijkse servicekosten zijn €50,-. De kale huur is dus 800-50 = €750,-. 750 x 12 = €9000,- is de maandelijkse huur. De WOZ-waarde van het jaar ervoor is bijvoorbeeld €270.000,-. 9000/270000 x 100% = 3,33%. Dit percentage afgelezen uit de tabel van WOZ-waarde percentage verhuurde woning, is het percentage WOZ-waarde hierbij 62%. 0,62 x 270000 = €167.400,- is dus de waarde van de woning in verhuurde staat.

 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-met-huurders/