De juiste rolgordijnen kiezen

Rolgordijnen zijn een erg populair soort raamdecoratie. Ze zijn sfeervol, praktisch en makkelijk te gebruiken. Door de ruime keuze aan verschillende kleuren en patronen is er altijd een rolgordijn dat binnen jouw interieur past. Maar hoe weet je nou hoe je de juiste keuze maakt? Dat lees je in dit blog!

Verschillende soorten rolgordijnen

Er bestaan verschillende soorten rolgordijnen. Zo heb je verduisterende rolgordijnen. Je hebt niet altijd behoefte aan veel licht in je kamer. Dan kunnen verduisterende rolgordijnen van pas komen. Ook bieden ze isolatie en zorgen ze ervoor dat de kamer in de zomer donker en koel blijft. Een ander soort rolgordijn zijn de lichtdoorlatende rolgordijnen. Deze variant laat wel wat licht door, maar beschermt als nog wel je privacy. Je hebt geen last van inkijk met dit soort rolgordijn. Als laatste zijn er transparante rolgordijnen. Deze zorgen voor een warme lichtinval waardoor de kamer extra sfeervol wordt. Je kunt wel door deze gordijnen heen kijken. Zo verlies je nooit het contact met de buitenwereld, maar heb je alleen iets minder privacy.

Kleuren

De kleur van je rolgordijnen heeft veel invloed op de sfeer in huis. Ze zijn beschikbaar in erg veel kleuren. Daarom kan het soms lastig zijn om de juiste kleur te kiezen die het beste bij jouw interieur past. Het is erg belangrijk dat je goed kijkt naar de kleuren die jij in je interieur hebt verwerkt. Gebruik bij het inrichten van je interieur een beperkt aantal kleuren om de rust en eenheid te bewaren. Met te veel kleuren loop je snel het gevaar dat het te druk wordt in huis. Kies voor je rolgordijnen een rustige kleur of ga voor een kleur die vaak binnen jouw interieur terug komt. Vaak is het mogelijk om gratis kleurstalen aan te vragen. Zo kun je thuis op je gemak bekijken welke kleur het beste bij jouw interieur past. Dit is een handige manier om zeker te weten dat het rolgordijn bij jouw huis past.

In welke kamer kan ik rolgordijnen plaatsen?

Eigenlijk kunnen rolgordijnen in elk soort kamer geplaatst worden. Ze worden vaak in een slaapkamer gebruikt, maar ze zijn ook goed te gebruiken in de woonkamer of keuken. Als je gaat voor rolgordijnen in de slaapkamer kun je het beste voor verduisterende rolgordijnen gaan. Ze houden het licht tegen, zodat jij een goede nachtrust kunt hebben. In de woonkamer en keuken zou je bijvoorbeeld voor een lichtdoorlatend rolgordijn kunnen gaan. Zo komt er nog wel steeds natuurlijk licht binnen, maar geniet je wel van je privacy.

Op welke ramen kan ik rolgordijnen plaatsen?

Rolgordijnen zijn te plaatsen op veel raamsoorten. Ze zijn te plaatsen op normale ramen, draai- en kiepramen, Velux dakramen en ramen met kunststof kozijnen. Dus of je je rolgordijn nou in de woonkamer wilt plaatsen op een gewoon raam of op een zolderkamer met dakraam, het is allemaal mogelijk.

Rolgordijnen combineren

Rolgordijnen zijn makkelijk te combineren. Stel je wilt lichtdoorlatende rolgordijnen in je woonkamer, maar je vindt het vervelend dat je je kamer nu niet volledig kunt verduisteren. In dat geval kun je rolgordijnen combineren met verduisterende gordijnen. Wanneer je nu geen zin hebt in licht in je huis kun je er altijd voor kiezen om de gordijnen te sluiten. Zo zijn er nog meerdere combinaties beschikbaar.

Hopelijk heeft dit blog je kunnen helpen om de juiste rolgordijnen te kiezen en heeft je het wat inspiratie op gedaan. Voor meer inspiratie over rolgordijnen of andere soorten raamdecoratie, neem eens een kijkje op de website van ilumio raamdecoratie.