Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Dingen die je moet kopen als je een hond krijgt

Een hond zorgt voor veel gezelschap en gezelligheid in huis, maar het is een hele verantwoordelijkheid om voor je dier te zorgen. Voordat je digitale formulieren gaat maken om een hond te kopen, moet je zorgen dat je de volgende dingen in huis hebt.

Bench

Een bench is in meerdere opzichte belangrijk. Ten eerste is het een veilige plek waar je pup zich even kan terugtrekken. Daarbij kan hij er ook ’s nachts in slapen en weet je zeker dat hij niet op avontuur gaat.

Hondenriem

Waarschijnlijk heb je hier al aan gedacht, maar we noemen het nog maar eens voor de zekerheid: koop een hondenriem en halsband voor je hond. Laat ook een penning maken met jouw adresgegevens. Mocht je je hond kwijtraken, dan is hij in no time weer bij je terug.

Digitale formulieren dierenarts maken

Mocht het nog niet gedaan zijn door het dierenasiel of de eigenaar van het puppynest, dan is het belangrijk om naar de dierenarts te gaan. Hij kan digitale formulieren maken over de gezondheid van je hond en hem checken op eventuele ziektes.

Knuffels en speelgoed

Zorg voor voldoende speelgoed in huis waar je hond zich mee kan amuseren. Je voorkomt hiermee dat hij aan kussens of meubels gaat bijten. Voldoende wandelingen maken helpt ook hiertegen.

Hondenkoekjes

Je mag je hond ook af en toe verwennen, bijvoorbeeld na een puppycursus of na een bezoek aan de dierenarts. Wees wel consequent: geef niet teveel snoepjes en geef alleen een traktatie wanneer je hond braaf is geweest.

Poepzakjes

Tegenwoordig moet je de poep van je hond zelf opruimen en weggooien in een daarvoor bestemde afvalbak. Neem er dus altijd een paar mee tijdens een wandeling. Vergeet trouwens ook niet om de digitale formulieren te maken voor de hondenbelasting. Dit doe je bij de gemeente.

Borstel en vlooienkam

Je moet de vacht van je hond goed verzorgen. Hiervoor kun je het best een goede borstel gebruiken. Check je hond ook regelmatig op vlooien en teken, want je hond kan daar behoorlijk last van hebben. Een paar keer per jaar is het tijd voor een uitgebreide opfrisbeurt met een hondenshampoo.

https://www.het-thuisgevoel.nl/