Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Zo krijg je minder negativiteit in jouw leven

Wil jij een leuker leven, maar vind je dat soms lastig in de maatschappij waarin wij leven? Tegenwoordig lijkt het wel normaal om elkaar voor van alles en nog wat uit te maken. Online wordt er soms een hoop gal gespuugd. Wil jij een leuker leven zonder negativiteit, maar vind je het lastig om positief te blijven? Lees dan deze tips!

NPO Plus opzeggen of iets anders

 Zorg dat negativiteit niet in jouw hoofd komt. Wees zuinig op wat je binnen wilt laten. Ga dus minderen met de nieuwsconsumptie die bij jou negativiteit oproept. Heb je bijvoorbeeld een abonnement bij NPO Plus, maar is er te vaak slecht nieuws? Kies er dan voor om NPO Plus opzeggen. Waarom zou je de NPO Plus opzeggen nog uitstellen? Omdat het nieuws is en het belangrijk is om op de hoogte te zijn? Bedenk dan goed: hoe waardevol is het als het jouw stemming naar beneden haalt? Als NPO Plus opzeggen zorgt voor een betere staat van zijn, is dat toch ontzettend fijn?

Focus op de positieve dingen

Er zijn zoveel mooie dingen in het leven. Wat kan helpen is om elke dag drie dingen op te noemen waar je dankbaar voor bent. Zo krijg je meteen een goede focus voor wat nu eigenlijk echt belangrijk is. Vind je dit lastig, vraag iemand dan om hulp. Je zult zien dat er altijd wel iets positiefs te vinden is.

Let op jouw houding

Niet alleen kan negatief nieuws kan zorgen voor negativiteit, het kan ook zorgen voor een slechte houding. Wanneer je positiever denkt, kan het helpen om letterlijk een betere houding aan te nemen. Neem je voor dat je niet meer met naar voren gebogen schouders gaat lopen. Kies ervoor om een positieve lichaamshouding aan te nemen. Het zal je verbazen wat dit met jou doet.

Hoe je met negatieve mensen omgaat

Deze vraag moet er niet toe doen. Heb je negatieve mensen in jouw omgeving? Laat ze. Je hoeft er niets mee te doen. Als iemand kiest voor negativiteit hoef jij dat niet als een cadeau aan te nemen. Heb je er last van en wil je niet bij die persoon zijn? Ga dan weg. Gaat het om iemand die jij vaak ziet, bijvoorbeeld op het werk? Dan moet je dus jezelf goed afvragen of jouw werk het waard is om er te blijven werken.

https://www.123opzeggen.nl/telecom/npo/opzeggen