Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Je huis verven? Hoe kies je de beste kleuren?

Verfkleuren kunnen wispelturig zijn; een kleur die er op een kleine monster geweldig uitziet in de winkel, kan er uiteindelijk afschuwelijk uitzien als het een hele kamer bedekt.

Om ervoor te zorgen dat je de grootste kans hebt om een ​​verf kleur te kiezen waar je echt van houdt, helpen wij je even verder:

1. Kijk naar veel verf testers.

We beginnen de zoektocht naar een nieuwe verfkleur op dezelfde plek waar de meeste mensen doen – door naar verftester te kijken. We beginnen met het kiezen van specifieke chips die lijken te passen bij de esthetiek waar we voor gaan in een kamer.

Wij proberen de chips in verschillende lichtsituaties te bekijken en ze naast andere chips van verfkleuren die we in mijn huis gebruiken, te houden om de ondertonen van elk zo nauwkeurig mogelijk te identificeren en de beste pasvorm te vinden.

2. Vind kamers die potentieel een kleur kunnen gebruiken.

Nadat we vijf tot tien verf testers hebben gevonden die er veelbelovend uitzien, zoeken we online naar meer inspiratie.

Dit helpt je om de verfkleur in een “echte” ruimte te zien, waardoor je de wooninspiratie kan realiseren. 

3. Grijp naar verfmonsters en testbladen.

Neem altijd de tijd om de kleuren te zien in de kamer die je aan het inrichten bent, omdat er zoveel factoren zijn die de manier waarop ze eruit zien kunnen veranderen.

De verlichting in de kamer (of het ontbreken daarvan). De omringende kleuren in de ruimte (inclusief de kleur van het bekledingswerk). Tijdstip. Zoveel variabelen!

Je wilt ervoor zorgen dat je kan zien hoe de verfkleuren eruit zien in verschillende delen van de kamer, dus gebruik een verwijderbare film zoals deze om mijn monsters te testen, zodat je ze gemakkelijk kan verplaatsen.

4. Controleer de potentiële verfkleuren zo vaak mogelijk. 

Vaak heb je de neiging om verfmonsters een paar dagen te laten staan, zodat je kan zien hoe ze eruit zien als het licht in de kamer gedurende de dag verandert en hoe ze eruitzien in verschillende delen van de ruimte.

5. Zorg voor meer verf testers indien nodig

Als geen van de kleuren die je hebt uitgeprobeerd precies is wat je voor ogen hebt, herhaal je het proces totdat je de verfkleur heb gevonden die je precies zoekt.

Het kan vervelend zijn om zoveel monsters uit te proberen, maar je wilt niet voor de lange termijn opnieuw moeten schilderen of leven met een kleur waar je niet van houdt, dus de extra moeite is het waard!

6. Kies de winnaar en start met schilderen!

Zodra je de kleur heb gevonden die past bij de look waar je voor wilt gaan is het tijd om verf in te slaan en te beginnen met schilderen! Op www.eigenhuisenplant.nl kan je hier ook veel meer informatie over vinden!

https://www.eigenhuisenplant.nl/huiskamer/