Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Een mooi terras creëren

Het terras is dé trekpleister van een horecagelegenheid. Het is een van de manieren om een goede uitstraling te creëren. Bezoekers zullen eerder stoppen bij een netjes terras dan bij een terras dan er onverzorgd uitzit. Maar hoe maak je een terras nu mooi? Dit kun je doen door de juiste kleuren te kiezen, accessoires te gebruiken of door geschikt terrasmeubilair te gebruiken. Met terrasmeubilair wordt bedoeld welke stoelen en tafels je gebruikt om een terras imago te geven. Je hebt verschillende soorten terrasmeubilair. De keuze hangt volledig af van jouw wensen en behoeften. Ook speelt de stijl van je café of restaurant een grote rol in dit proces.

 

Welk terrasmeubilair kies je?

De keuze is enorm, kijk maar eens om je heen. Als je door de stad loopt zie je allerlei verschillende soorten terrasjes en terrasmeubilair. En veel voorkomende stijl is bijvoorbeeld de industriële stijl. Veel horecagelegenheden maken ook gebruik van de ‘minimalistische stijl’ zoals dat zo mooi heet. Dit houdt in dat het meubilair vaak een basic kleur heeft. De tafel en stoelen matchen met elkaar in veelvoorkomende kleuren als wit, zwart of grijs. Kunststof meubilair zie je ook veel terug. Het is maar net wat je zelf wilt. Let wel op: het terrasmeubilair dat je kiest is ook meteen je visitekaartje. Een bepaald type meubilair kan een bepaalde uitstraling opwekken, of dit nu bedoeld of onbedoeld is.

 

Tips voor een perfect terras

Er is geen geheim recept voor het perfecte terras. Toch zijn er een aantal tips en richtlijnen die je in de juiste richting kunnen duwen. Ten eerste is de indeling cruciaal. Dit heeft verder niks met stijl of uitstraling te maken, maar is toch uitermate belangrijk. Zorg ervoor dat alles logisch is ingedeeld en dat de tafels makkelijk bereikt kunnen worden. Dit is prettig voor bezoekers én het personeel. Verder is de presentatie van de producten minstens even waardevol. Een goede presentatie is het halve werk zeggen ze wel eens. Ten slotte is investeren in kwalitatief terrasmeubilair altijd verstandig. 2e hands meubels vallen door de mand bij de bezoekers en geven tenslotte en rommelig beeld.

 

https://datzitt.nl/terrasmeubilair/