Het Thuisgevoel
Image default
Meubels

Scandinavische meubels

Waarom worden Scandinavische meubels populairder?

Scandinavische meubels worden steeds populairder bij de mensen thuis. Het eenvoudige strakke design, pure lijnen en veel blank hout wat gecombineerd is met kenmerken van de Scandinavische en Deense stijl trekt mensen aan. Met de lichte kleuren is het vrij simpel om mooie en strakke accessoires te vinden bij de meubels. De Scandinavische meubelszijn momenteel steeds meer te verkrijgen en je ziet ze ook meer bij de woonboulevards, steeds meer mensen willen een strak design en kiezen daarom voor de Scandinavische meubels. Deze Scandinavische stijl is uiteraard goed te combineren met andere stijlen, zoals industrieel en modern. Doordat alles zo gemakkelijk is te combineren zijn de Scandinavische meubelserg geliefd.

 

 

5 Tips voor het creëren van een Scandinavische stijl

–        Voor de echte Scandinavische sfeer geef je zoveel mogelijk wit, zwart, lichtblauw en grijstinten aan in je interieur. Dit is prima aan te vullen met poederachtige pastellen in combinatie met licht hout.

–        Houd de vloer licht, een lichte vloer geeft de nadruk op andere elementen in de ruimte, zoals bijzondere meubelstukken of decoraties. Een wit houten of licht eiken vloer houdt de ruimte luchtig, groot, clean en open.

–        Maak gebruik van spannende prints, denk dan bijvoorbeeld aan posters en kussens. Gebruik ook hier weer de kleuren: wit, zwart, lichtblauw en grijstinten. Stel een mooi en strak setje bij elkaar om de spanning toe te voegen aan de basis van het Scandinavische interieur.

–        Als je wat meer geld kunt-wilt besteden dan kan je investeren in een designklassieker.

–        Hou het persoonlijk. Je wilt niet het gevoel hebben dat je in een woonwinkel rondloopt.

–        Zoek kwaliteit meubels. Kenmerkend voor Scandinavisch design is het gebruik van materialen met een hoge kwaliteit. De meubels stralen het ook uit: kwaliteit, functionaliteit en een simplistisch design. Er zijn Scandinavische meubelstukken met kwaliteit in alle prijsklassen dus het hoeft helemaal niet duur te zijn.

https://dsco.nl/scandinavische-meubels