Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Effectieve winterschoonmaak tips

Je kunt natuurlijk altijd je woning schoonmaken in elk seizoen. Maar de winter heeft zeker zijn aandachtspunten. Niks is fijner dan met een schoon huis de winter in te gaan. Dit zorgt vaak voor een geruststellende gemoedstoestand. De winterdip is natuurlijk al genoeg reden om alles weer eens lekker fris te laten ruiken. Maar ook griep, verkoudheid en keelontstekingen liggen overal op de loer, vooral wanneer u met kinderen te maken heeft. Even een goede schoonmaak houden, dit zorgt voor een goede schone winterstart.  

De kachelruit

Het wordt vroeger donker en de avonden zijn kouder, dus is het verleidelijk om de kachel aan te steken: heerlijk warm en gezellig. Maar na een tijdje zie je geen vlammen meer doordat je ruit helemaal zwart is. Hoe los je dat snel op? Met keukenpapier, water en … as. Bevochtig het papier en dep het in de assen. Wrijf daarna de ruit in cirkelvormige bewegingen proper. Om te eindigen wrijf je er nog eenmaal over met een droog vel keukenpapier, klaar. Een goede schoonmaak voor de kachelruit is zeer belangrijk tijdens de winter.

Met afstoffen voorkom je ongedierte

Afstoffen wordt vaak overgeslagen. Het is echter belangrijk om te doen om motten en huisstofmijten tegen te gaan door een goede schoonmaak. Maak afstoffen makkelijk, gebruik een Swiffer Duster i.p.v. een microvezeldoek of stofdoek.

Handige tips voor de winterschoonmaak

Een voordeel ten opzichte van de rest van het jaar is dat het in de winter flink kan gaan vriezen. Hier kun je goed je voordeel uit slaan. Spullen zoals matrassen, knuffels, dekbedden en kussens gaan vaak niet in de wasmachine. Maar als je deze buiten hangt wanneer het vriest, vriezen de meeste miljoenen huisstofmijten dood. Dit geld ook voor jassen, die u misschien liever niet naar de stomerij brengt. Met name na de feestdagen kunnen er flink wat etensgeuren in de kleding blijven hangen. Daarom is een goede schoonmaak niet alleen binnenshuis belangrijk, maar ook gedragen kleding.  

De keuken wordt in de winter het vaakst gebruikt met name voor en na de feestdagen wil je hier extra goed zorg voor nemen. Ook de vloer kan in de winter flink te maken krijgen met vuil, vocht en modder. Daarom is het belangrijk om ook tijdens de winter de vloer regelmatig te poetsen.

 

https://schoonmaakkaart.nl/