Het Thuisgevoel
Image default
Gezondheid

Beter slapen? Gebruik deze handige tips!

 

Een goede nachtrust kent vele voordelen. Helaas zijn er nog genoeg mensen die kampen met een slechte nachtrust, of die niet goed in slaap kunnen vallen. Want, eerlijk is eerlijk, het velen piekeren voor het slapengaan is een bekend fenomeen. Mocht je last hebben van slaapproblemen, of mocht je willen weten hoe je je nachtrust kunt verbeteren, dan zijn de tips in dit artikel zeker het lezen waard!

 

Ademhalen en beweging

 

Als je moeilijk in slaapt kunt komen en de slaap moeilijk kan vatten, zijn er verschillende ademhalingsoefeningen die je kunt uitvoeren. Zeker de mensen die stress ervaren kunnen hier baat bij hebben. Door simpelweg goed in en uit te ademen, en dan vooral met frisse lucht, kan het al zijn dat je beter in slaap valt. Zorg er dus voor dat je je verwarming uit doet of dat je een raam openzet voor het beste resultaat. Daarnaast is het ook onderzocht dat het maken van een wandeling je tot rust kan brengen. Als je een stressvolle dag achter de rug hebt kan het maken van een wandeling je dus weldegelijk tot rust brengen, wat het makkelijker maakt om in slaap te vallen.

 

Eten en technologie

 

Veel mensen genieten van een zogenoemde ‘late night snack’. Maar, pas hier mee op! Zware maaltijden eten voor het slapengaan is niet verstandig, omdat het verteren hiervan een stuk langzamer gaat als jouw lichaam in ruststand is. Zo is het verstandiger om niks, of iets kleins, te eten voor het slapen gaan. Ditzelfde geldt voor stralingen van schermen, zoals je mobiele telefoon, je laptop of de televisie. Zorg ervoor dat je een uur voor het slapen gaan geen gebruik meer maakt van deze apparaten, om je lichaam de volledige rust te geven die het nodig heeft. Wedden dat je hier beter van slaapt?

 

Temperatuur

 

Een kalm persoon slaapt eenmaal beter. Zorg er dan ook voor dat je de juiste temperatuur in je slaapkamer hanteert, zodat je opvliegers voorkomt. Daarnaast zorgt tussen de 7 en 9 uur slaap bij een volwassenen voor voldoende rust, iets wat heel belangrijk is voor de dag die daarop volgt.

 

Cafeïne

 

Een van de meest voor de hand liggende tips is het niet gebruiken van cafeïne houdende producten voor het slapen gaan. Zo nemen veel mensen al geen koffie vlak voordat ze naar bed gaan, maar wees jezelf er ook van bewust dat deze stof ook in andere producten zit.

https://web-wings.nl/