Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Het nut van een parasol in je tuin

In onze tuin willen we graag genieten van de zon of van een leuk tuinfeest. Daarbij zou je goed gebruik kunnen maken van een parasol. Je kunt verschillende soorten parasols kopen. Het maakt niet uit als je een kleine of grote tuin hebt, voor iedereen is er een geschikte te vinden. In het verlengde hiervan kun je erop rekenen dat een parasol verschillende voordelen biedt. Zou je graag meer willen weten over een parasol, dan is het lezen van deze blog zeker een goed idee. De informatie kun je gebruiken voor wanneer je op het punt staat om een parasol te kopen. 

 

Waarvoor dient een parasol?

Op de eerste plaats dient een parasol je te beschermen tegen zonlicht. Heb je in je tuin veel zonlicht, dan is de aanschaf van een parasol zeker een ideale optie. Daarmee is er meteen aangegeven dat een parasol ervoor is om de sfeer binnen je tuin of terras te verhogen. Met een parasol erbij heb je genoeg schaduw, waardoor een luchtig gesprek makkelijk op gang gebracht kan worden. Kortom, er kan gesteld worden dat een parasol een onmisbare item is in een tuin waar gezelligheid centraal staat.  

 

Welke soorten parasols bestaan er?

Er bestaan verschillende modellen parasols. Het type materiaal is een van de factoren die verschillende modellen van elkaar onderscheiden. Zo kun je kiezen uit parasols die vervaardigd zijn aan de hand van aluminium. Maar uiteraard zijn er ook andere parasols te verkrijgen die vervaardigd zijn van ander soort materiaal. Daarnaast heb je de keuze tussen een standaard parasol en een zweefparasol. Aan de hand van de eigenschappen van de twee soorten kun je kiezen voor een die het meest geschikt is om in je tuin te plaatsen. In de volgende alinea meer over de verschillen.  

 

Wat is het verschil tussen een Standaard en zweefparasol

Er zijn een aantal verschillen op te merken tussen een standaard en zweefparasol. Een van de verschillen is dat de parasolvoet van een zweefparasol zwaarder is dan bij een standaard parasol. Daarnaast is het zo dat je een standaard parasol middels één beweging al kan opzetten. Bij een zweefparasol is dat niet het geval. Aan de andere kant heb je dan het gegeven dat een zweefparasol nooit in de weg staat, maar bij de standaard parasol kan dat soms wel het geval zijn. Als je alles bij elkaar neemt dan kom je wel tot de ontdekking dat een parasol wel iets is dat je goed kunt gebruiken in je tuin. Check vandaag nog de verschillende modellen.