Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Hoe goed helpt beveiliging tegen inbrekers?

Inbrekers zijn voor sommige mensen een grote angst. Dat is niet zo gek als je erover nadenkt. Een inbraak is tenslotte een inbreuk op je veilige plek. De één vreest voor de veiligheid, de ander voor diefstal van materiële producten. Als je last hebt van deze angsten, dan kan het handig zijn om de veiligheid van je huis na te lopen. Je zult merken dat je enerzijds niet zo onveilig bent als je denkt misschien, en anderzijds kan het zijn dat de beveiliging van uw huis nog wel een stukje beter kan. Er is wel één misconceptie over die veiligheid.

Misconceptie

Laten we even duidelijk zijn: Tenzij jouw huis één of andere kluis is zoals die alleen in Mission Impossible films te zien is, is er niets dat inbrekers echt af kan slaan. Alles wat je installeert om de veiligheid van je huis te verbeteren zal de inbreker vertragen of mogelijk afschrikken. Dat is niet hetzelfde als inbraak werend. Een beetje professioneel inbreker komt uiteindelijk ergens doorheen, of dat nou met gereedschap of met geweld is. Gelukkig is het vertragen van de inbreker meestal precies wat je nodig hebt, je wilt namelijk dat inbrekers zenuwachtig worden als ze geluid aan het maken zijn met gereedschap midden in de nacht.

Hoelang vertraging

Maar hoelang duurt die vertraging dan? Met inbraak vertragend glas is het voor een inbreker bijvoorbeeld moeilijker om je huis binnen te breken. Dit vertraagt de inbraak met een minuut of vijf. Andere toevoegingen zoals dievenklauwen of anti-inbraak strips maken bepaalde openingen in het huis gewoon erg onaantrekkelijk om open te breken. Ook kan het ervoor zorgen dat een inbraak mislukt omdat het niet altijd duidelijk is dat deze extra’s er zitten. Tenslotte zijn er nog SKG-keurmerk sloten met één, twee, of drie sterren. Het is sterk aan te raden om een SKG-slot in de voordeur te zetten. Bij een SKG-slot met 2 sterren vertraag je inbrekers met uitgebreid gereedschap drie minuten. Voor een slot met 3 sterren wordt dit al vijf minuten.

Slotenmaker Maaseik

Een bedrijf zoals slotenmaker Maaseik kan je helpen met het nagaan van de zwakke punten in je huis en vervolgens die dingen installeren die je misschien nodig hebt. Zo kan slotenmaker Maaseik je helpen met de veiligheid in je eigen huis te waarborgen.