Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de voordelen van een glazen deurluifel?

Veel mensen die hun woning een update willen geven en de entree mooier willen maken, kiezen voor het plaatsen van een deurluifel van glas. Deurluifels van glas hebben namelijk meerdere boeiende voordelen te bieden. Maar wat maakt een deurluifel van glas zo speciaal? Welke voordelen hebben glazen deurluifels allemaal te bieden? Lees snel verder en ontdek de wat de grootste pluspunten zijn van deurluifels van glas.

Een elegante en modern ogende entree

Een van de grootste pluspunten van een deurluifel van glas is het feit dat dit soort deurluifels de entree van je woning een moderne en strakke look geeft. Glazen deurluifels staan garant voor een stijlvolle en eigentijdse uitstraling die moeilijk te evenaren valt. Door de ruime keuze aan stijlen en modellen is er voor elke woonstijl maatwerk mogelijk. Ook qua grootte en breedte is er veel mogelijk als je een deurluifel van glas oekt voor je woning of je bedrijf. Dus ga je voor elegantie en een moderne look op maat? Dan kun je eigenlijk niet om het plaatsen van een glazen deurluifel heen!

Een ideale plek om even te schuilen bij slecht weer

Een van de belangrijkste functies van deurluifels is natuurlijk om bij slecht weer een plek te bieden waar even gescholen kan worden. Onder een glazen deurluifel schuilen is ideaal als het hard regent of hevig sneeuwt Je kunt dan onder het glazen luifel rustig op zoek naar je sleutels, zonder dat je helemaal doordrenkt raakt. Ook voor post- en pakketbezorgers en voor bezoekers die bij je langskomen, is een luifel ideaal om droog bij jou aan te komen! Lekker comfortabel toch?

Kiezen uit tal van materiaal & verlichting toevoegen

Een deurluifel van glas bestaat meestal niet uit alleen glas. Je kunt ook kiezen voor een combinatie met andere materialen. Denk aan kunststof, hout of metaal. Voordelig is dat glas als materiaal met eigenlijk elke andere materiaalsoort goed te combineren valt. Laat je verrassen, want de combinatiemogelijkheden met glazen deurluifels zijn groot!

glazen deurluifel

Veel zicht door het glas

Een fijn kenmerk van glazen deurluifels is het feit dat je door het glas heen kunt kijken en zo alle kanten op zicht hebt. Het glas zorgt voor een hoop extra lichtinval bij de deur. Kies je voor een meer dichte luifel, zonder glazen doorkijk, dan is het bij je voordeur automatisch een stuk donkerder. Door te kiezen voor een glazen deurluifel heb je hiervan geen last en profiteer je optimaal van het licht. Handig in de vroege avond natuurlijk, als je voor de deur staat en op zoek bent naar je sleutels om binnen te komen. Je kunt je sleutels en andere spullen dan een stuk gemakkelijker vinden. Voor het donkere najaar en de avonduren kun je ervoor kiezen om fraaie verlichting in je luifel in te bouwen. Hierdoor komt je luifel nog mooier voor de dag en kun je ook als het donker is je entree mooi verlichten. Een bijkomend voordeel is dat je met licht bij de voordeur potentiële inbrekers afschrikt.