Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Hoe proef je koffie?

Koffie is een veel gedronken warme drank in Nederland. Voor sommige mensen is dat zelfs even de ‘ikigai’, de reden om op te staan. Het klinkt wat overdreven, maar het kan echt een hele fijne motivatie zijn, om in de donkere dagen toch uit je bed te komen. Vind jij koffie ook heerlijk en wil je er eigenlijk wel eens iets meer over weten? Lees dan verder.

Abonnement op koffie

Om meer te weten over koffie, is de beste manier om het te ervaren. Het is dus slim om dan bijvoorbeeld te kiezen voor een abonnement op koffie. Met een abonnement op koffie heb je de mogelijkheid om verschillende soorten koffie te ervaren. Daarbij is het bewust ervaren, want koffie is meer dan proeven. Het is ook ruiken en zelfs voelen, is het immers niet heerlijk om een warme kop koffie vast te houden, waarbij het aroma je ondertussen smakelijk betovert?

Koffie proeven

Heb je een abonnement op koffie. Dan vraag jij je misschien af: hoe kun je koffie het beste echt goed proeven? Daar zijn wel wat spelregels voor gemaakt, maar het belangrijkste is om altijd dezelfde methode aan te houden, zodat je een eerlijk vergelijk maakt. Waar moet je met het proeven eigenlijk op letten? Lees gerust verder dan kom je erachter…

Bij droge gemalen koffie let je op de geur. Die kan bijvoorbeeld zoet of kruidig ruiken. Heb je natte gemalen koffie? Dan is de geur vaak intenser. Het kan dan bijvoorbeeld scherp of vers ruiken. Nog wat aspecten, waar je met het proeven en ruiken op kunt letten: hoe zurig is de koffie, hoe voelt het in de mond (bijvoorbeeld vol of dun) en hoe is de verdere smaak? Is dat bijvoorbeeld karamelachtig of nootachtig?

Het laatste onderdeel is ook interessant en erg belangrijk. Hoe is de nasmaak? Is die bijvoorbeeld bitter of zoet? Het leuke aan koffie proeven is vooral, dat je jouw eigen smaak steeds beter leert kennen. Een leuke verrijking dus!

https://medellinsecret.nl/koffie-abonnement