Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Om erachter te komen hoe je bent is een persoonlijkheidsvragenlijst de sleutel

Op het moment dat je als persoon een assessment moet doen is een persoonlijkheidsvragenlijst relatief normaal. Het is natuurlijk logisch dat de weggever graag een duidelijk beeld wilt hebben van wie jij bent en daarvoor is de persoonlijkheidstest in het leven geroepen. Veel deelnemers zien deze test niet bepaald op iets prettigs, doordat je bijna dezelfde vragen steeds moet beantwoorden, langdradig kan zijn of juist heel confronterend. Vaak beslissen bedrijven zelf over welke thema’s de vragen gaan, want deze thema’s staan dan in een bepaalde branche hoger dan bij andere bedrijven. Persoonlijkheidsvragenlijst kan hierdoor dus een ontzettend duidelijk beeld geven over het denken over bepaalde onderwerpen, maar absoluut niet over de bekwaamheid van iemand. De onderwerpen die precies voorkomen hebben te maken over hoe u uzelf ziet in de manier waarin u omgaat met andere, hoe u problemen aanpakt en hoe u omgaat met gevoelens en emoties.

Het doel van een persoonlijkheidsvragenlijst

Je komt erachter wie je bent en/of goed zou functioneren in een bepaalde functie. Het is zelfs zo dat sommige bedrijven deze vragenlijsten inzetten op het moment dat er een zittende medewerker is die onderdeel zal gaan zijn van bijv. een reorganisatie of loopbaan assessment.

Het oefenen van een persoonlijkheidsvragenlijst

Deze vraag is een beetje overbodig, doordat je geen goede of foute antwoorden hebt. Je moet namelijk de antwoorden geven die zoveel mogelijk met jezelf te maken hebben. Wel is het altijd handig om een voorbeeldtest te proberen zodat je weet wat je te wachten staat.

https://www.testgroup.nl/persoonlijkheidsvragenlijst/