Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Populairder dan ooit: Mozaïek tegels

Klein en vierkant, dat zijn mozaïek tegels al lang niet meer! Elk jaar groeien ze in populariteit, en ook het aanbod straalt dat uit. Tegenwoordig zijn ze er zeshoekig, ovaal of rond. Daardoor zijn deze tegels al lang niet meer enkel voor drukke uitstralingen. Ook voor moderne ruimtes bied mozaïek een mooie oplossing Wij nemen je mee in de wereld van mozaïek tegels en maken je helemaal wegwijs!

Welke mozaïek tegels zijn er?

Tegenwoordig zijn er een stuk meer soorten en maten beschikbaar, waarvan de meeste schitterend met elkaar gecombineerd kunnen worden. Echter zijn er maar een aantal hoofd categorieën waaronder de meeste tegels vallen. Dit zijn de verschillende soorten:

Glas, weinig slijtage

Glazen mozaïek tegels creëren vaak een speels effect omdat ze in veel verschillende kleuren gecombineerd kunnen worden. Een bijkomend voordeel is dat ze zelden slijtage tonen en heel hygiënisch zijn. Voor keukens zijn de ontzettend populair.

Kiezel, niet voor niets een klassieker

Deze tegel is veruit het meest traditioneel. Ze zijn al decennia te vinden in oude badhuizen, maar zijn ook in Nederland geen uitzondering. De kiezels en keien vloeien zichtbaar in elkaar over waardoor het oogt als een geheel.

Keramisch, perfect voor de badkamer

Keramiek is uitermate sterk, hard en hygiënisch. Mede daardoor is het een populaire tegel voor badkamers. Ook zijn alle vormen en kleuren mogelijk, voor ieder is wat te vinden dus!

Natuursteen, creëer een luxe ruimte

Bij natuurstenen mozaïek tegels valt er te kiezen uit verschillende soorten natuursteen. De meest voorkomende soorten zijn hardsteen, marmer en graniet. Al deze soorten ogen luxe en tillen jouw ruimte naar een hoger niveau.

Bij aanschaf krijg je al gauw de vraag of je de tegels los of in een mat wilt bestellen. Wij raden aan om voor een mat te kiezen waarbij de tegels aan elkaar geknoopt zijn. Dit zorgt voor een precieze speling tussen de tegels, en maakt het leggen ervan des  te makkelijker.

Mozaïek tegels in jouw woning?

Door de groei in populariteit wordt het aanbod steeds groter. Hierdoor kun je al gauw door de bomen het bos niet meer zien. Onze tip? Wij raden aan altijd bij jouw tegelleverancier fysiek te gaan kijken. Alleen dan kun je zien wat écht bij jouw ruimte past en wat voor jou een match is.

https://www.topmozaiek24.nl/