Het Thuisgevoel
Image default
Kinderen

Activiteiten voor kinderen

Veel kinderen spenderen hun tijd nu veel thuis door. Veel scholen zijn gesloten waardoor kinderen vaak helemaal niet meer het huis uit hoeven. Hierdoor kan het voorkomen dat kinderen zich sneller vervelen. Op een gegeven moment heb je natuurlijk al van alles gedaan en kan het moeilijk zijn om nieuwe dingen te bedenken. Veel ouderen ervaren onrust in het gezin wanneer de kinderen thuis zijn. Eén derde van de ouders geeft zelfs aan dat dit veel stress oplevert. Het is daarom dus belangrijk om je kind goed bezig te houden. Nieuwe activiteiten kunnen hier bij helpen. Hieronder lees je verschillende nieuwe activiteiten die jouw kinderen kunnen doen.

Bouw dingen

Kinderen vinden het leuk om allemaal dingen te maken. Zo kun je je kinderen lego geven. Met de lego zijn ze een tijdje zoet. Ook kunnen ze zelf dingen bedenken om te bouwen of kun je ze als ouders een opdracht geven om te bouwen. Veel kinderen kennen ook wel de filmpjes van een ketting reactie. Dit is als het ware verschillende voorwerpen die tegen elkaar aankomen en zo een reactie vormen. Denk hierbij aan dominosteentjes en knikkers. Kinderen zijn vaak een lange tijd zoet met deze dingen te maken.

Creatief

Ook vinden veel kinderen het leuk om creatief bezig te zijn. Kinderen vinden het bijvoorbeeld heel leuk om te schilderen. Een schildersezel voor een kind is vaak hoog genoeg om het doek op te zetten. Schildersezels voor kinderen zijn vaak een stuk lager dan voor volwassenen. Zo kunnen kinderen op een kinderschildersezel toch hun creatieve geest loslaten

https://www.schildersezel-enzo.com/product/schildersezel-kinderen/