Het Thuisgevoel
Image default
Kinderen

Dit zijn drie verschillende type ouders

Iedereen heeft wel van die ouders waarvan ze zeggen dat het typische ouders zijn. Maar zij doen ook hun best om hun kinderen zo goed mogelijk op te voeden en voor te bereiden voor de echte wereld. Echter zijn er wel bepaalde typen ouders die bijna ieder gezin wel een beetje herkent. Of je herkent ze van andere gezinnen van vrienden of familie. We gaan er een aantal bespreken in deze blog en ook uitlichten waarom ze dan zo typische dat zijn. Misschien herken jij je ouders hierin heel goed.

De voorzichtige ouders

Je hebt van die ouders altijd ervoor zorgen dat hun kinderen veilig zijn en nooit brokken maken. Dan heb je het over de voorzichtige ouders. Deze ouders zijn altijd alert op wat hun kind precies doet en houdt ze ook tegen als ze iets ‘gevaarlijks’ gaan doen. Je moet hierbij denken aan dat ze een bepaald klimtoestel beklimmen en dat de moeder meteen zich zorgen maakt of het kind niet valt. Of dat ze aan het rondrennen zijn in een bepaalde hal en bang is dat de vloer te glad is en meteen vallen. Maar meestal ligt het niet aan de kinderen, want zij willen gewoon plezier hebben. 

De gecontroleerde ouders

Je had vast en zeker van die vrienden vroeger die strenge ouders hadden en sommige dingen totaal niet mochten doen of altijd werden gecontroleerd. Dan hebben we het over de gecontroleerde ouders. Zij vertrouwen het kind niet goed genoeg dat zij zelf een bepaalde vooroordeel trekken over bepaalde dingen. Ze moeten altijd even checken hoe het gaat op school, ze checken hun telefoon door dat ze geen geheime dingen erop doen, of checken ook via telefoons waar ze allemaal zijn geweest. Dit kan best schadelijk zijn voor een kind.

De trendset ouders

Natuurlijk ken je ook van die ouders van je vrienden of zelf, die het leuk vinden om met trends mee te gaan. Dit zijn de trendsetters. Zij zijn vooral gefocust op wat andere mensen vinden en wat er speelt in de wereld. De moeder maakt alleen maar vegan gerechten en heeft alleen maar merkkleding aan. Op deze manier laat ze zien dat ze bij is met alle trends die er zijn. Maar de kinderen hoeven dat toch helemaal niet meer te krijgen.

 

http://oudersgids.nl