Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Wat kan ik doen wanneer mijn wasmachine lekt?

Heb je met een lekkage aan de wasmachine te maken? Dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Een wasmachine die niet naar behoren werkt kan immers al snel voor problemen zorgen. Bedenk alleen al hoeveel schade het water kan aanrichten. Het is goed om te weten wat je precies moet doen om dit aan te pakken. Met enkele simpele ingrepen kan je in ieder geval erger voorkomen.

Sluit het water af

Het eerste wat je moet doen is het water afsluiten. Wanneer er geen toevoer is, dan kan er ook geen water uitgestoten worden door de wasmachine. Het is op die manier dus mogelijk om in ieder geval het ergste probleem kleiner te maken. Dit is natuurlijk niet direct de oplossing voor het probleem, want wanneer je het water opnieuw zou aansluiten zou je waarschijnlijk direct weer problemen ervaren. Daarom is het ook belangrijk om verder te zoeken en het lek op te sporen.

Op zoek naar het lek

De volgende stap is dat je op zoek gaat naar het lek. Zo kan je bijvoorbeeld het filter nakijken. Ook is het goed om de afvoerpijp en de aanvoer even na te kijken. Dit zijn de plekken die het meest logisch zijn als bron van de lekkage. Het kan echter ook zijn dat er tijdens het spoelen en pompen iets mis gaat en dat het water op die manier uit de machine wordt gegooid.

Een lekkende deur

Tot slot is het ook belangrijk om te bekijken of de deur nog wel goed sluit. Wanneer deze in het slot valt, maar niet helemaal afsluit, dan kan er dus water uit ontsnappen. Dat kan bijvoorbeeld komen doordat de rubberen band is uitgedroogd of zelfs al omdat deze vuil is geworden. Daardoor kan er water uit ontsnappen en zal je dit dus merken in de vorm van lekkage. Als je de deur gaat nakijken, dan kijk je dus eigenlijk vooral naar het rubber erin. Lukt het niet om de lek te verhelpen? Schakel dan een witgoed monteur in die u hierbij kan helpen.