Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Welke merken sloten zijn er en wat is het verschil?

Het is belangrijk om de juiste soorten sloten voor op de deuren en ramen te kiezen. Op die manier is te voorkomen dat de woning of het kantoor kwetsbaar wordt voor inbrekers en andere kwaadwillende personen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor Yale sloten. Dit zijn sloten die erom bekendstaan dat ze moeilijk te kraken zijn. Een andere bekende maker is Nemef. Die is ook al 90 jaar ervaren met sloten maken.

Sloten die betrouwbaar zijn

Je wilt er natuurlijk wel zeker van zijn dat de sloten ook goed betrouwbaar zijn. In dat geval is de keuze voor Abus sloten goed te begrijpen. Deze zijn goed sterk, maar vooral ook gemakkelijk te gebruiken daardoor gaan ze lang mee. Ook kan de keuze op Buva sloten vallen. Dit is een fabrikant die specifieke sloten voor specifieke panden maakt. Zo zijn ze voor woningen anders dan voor bedrijfspanden. Dit is natuurlijk een voordeel.

Kiezen voor bekende namen

Je kunt ook kiezen voor de bekende namen als het om sloten gaat. Denk aan Cisa uit Italië. Die hebben duizenden verschillende soorten sloten gemaakt om te zorgen dat er altijd iets passends te vinden is Cisa bracht bijvoorbeeld het eerste elektronische slot op de markt. Ook Corbin is een bekend merk met veel verschillende opties. Zo is er ook een slot voor de brievenbus ontwikkeld door deze fabrikant. Dit geeft alleen maar nog meer mogelijkheden op veiligheid.

Klassieke soorten sloten

Ook wanneer je meer vertrouwen hebt in de klassieke soorten sloten zijn er merken die je daarbij kunnen helpen. Het is bijvoorbeeld goed om te weten dat Fuhr als bedrijf al sinds 1859 sloten maakt. Daardoor zijn ze heel bedreven in bijvoorbeeld raamvergrendeling en meerpuntssluiting. Dan is er ook nog het merk Zeiss Ikon. Dit bedrijf bestaat al heel lang en kent de klassiekers, maar is ook bedreven in de moderne technieken om sloten te plaatsen. Daardoor is het allemaal altijd helemaal op maat. Schakel een ervaren slotenmaker in voor meer advies over verschillende soorten sloten.