Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Waarom een TV-meubel landelijk in elk interieur past

De landelijke stijl is erg populair in de Nederlandse huishoudens. Een TV-meubel landelijk past daarom ook in elk interieur. De oorsprong is echter niet Nederlands. Deze stijl is overkomen van het Franse platteland. Op het Franse platteland leefde men simpel. Overdag aan het werk op de akkers, en ’s avonds verbleven ze in een knus, warm en gezellig huisje. Dat warme gezellige gevoel straalt nog steeds van de landelijke stijl af. Waarom een TV-meubel landelijk in elk interieur past is dus eigenlijk omdat we allemaal opzoek zijn naar die warme gezellige sfeer in huis.

Kenmerken landelijke stijl

De kenmerken van de landelijke stijl zijn al zichtbaar in de architectuur. Dingen uit de constructie van het huis zoals bakstenen muren of houten balken laten ze vaak zichtbaar. In de keuken draait het om een groot gasfornuis en in de woonkamer staat een grote ouderwetse kachel of openhaard. De afwerking van de tafels en het tv-meubel is vaak ruw en de kleuren in de kamer zijn heel neutraal met hier en daar wat accenten. Accessoires als rieten manden, spiegels en servies zijn ook niet weg te denken. Tot slot is er ook veel groen in huis. Dit is bijgebleven vanaf het ontstaan van de stijl op het Franse platteland. In samenvatting is de landelijke stijl dus veel natuurlijke materialen en kleuren die voor sfeer, warmte en gezelligheid moeten zorgen in je huis.

Een landelijk TV-meubel

Een landelijk tv-meubel heeft een aantal vaste kenmerken:

–          Het tv-meubel is vaak van hout dat is opgeschuurd of zelfs nog ruw is.

–          De kleur is vaak wit, maar in het blad is de houtkleur bewaard gebleven of zit er een witte wash overheen. Zo is het natuurlijke materiaal nog goed zichtbaar, maar niet overheersend.

–          De deurtjes van een landelijk tv-meubel zijn simpel met een koperen of houten knop. Je ziet ook regelmatig shutters of rietenmanden in plaats van simpele deurtjes. Riet zul je vaker zien terugkomen in de landelijke stijl. Het is een materiaal dat al heel lang in huis gebruikt wordt.

TV-meubel landelijk in andere woonstijlen

Waarom een TV-meubel landelijk in elk interieur past komt door de natuurlijke materialen en neutrale kleuren van de landelijke meubels. Bovendien staat het Tv-meubel landelijk bekend om veel opbergruimte, dat is voor iedereen handig. De verschillende afmetingen zorgen ervoor dat je altijd de ideale kijkhoogte hebt. Tegenwoordig is TV kijken niet meer weg te denken uit de Nederlandse huishoudens, het is daarom ook erg belangrijk dat je de juiste afmeting kiest. Als je op de bank zit moet je recht vooruitkijken. Als je naar beneden of naar boven moet kijken kan dit op de lange termijn voor nekklachten zorgen. Ook de breedte van het Tv-meubel is van belang. Tv’s worden namelijk steeds groter en groter. Als je nu een meubel kiest waar je tv net oppast kan het zijn dat je over een aantal jaar al een nieuw Tv-meubel moet kopen. Kies daarom voor een breed Tv-meubel (als de ruimte het toelaat), hierdoor kun je langer vooruit én kun je voor nu typische landelijke accessoires naast de tv neerzetten.