Het Thuisgevoel
Image default
Kinderen

Tips voor kersverse ouders van hun eerste kind

Voor de mensen die dit lezen en net ouders zijn geworden, gefeliciteerd met je eerste kind! Het zijn nu nog echt snoepjes en je kan ze bijna opeten. Maar die droom wordt snel werkelijkheid want dan begint het echte werk pas. Je krijgt slapeloze nachten en moet constant op alert staan als er iets is met de baby. Maar geen zorgen, met deze blog gaan we je helpen om het iets makkelijker voor jullie te maken.

Vraag in het begin om hulp uit je omgeving

Als nieuwe ouders heb je vast veel te veel boeken gelezen en op het internet gekeken naar verschillende technieken en manieren hoe je een baby moet opvoeden. Alleen gaat het nooit zo, zoals ze het beschrijven in de boeken. Je baby heeft andere behoeftes en is onvoorspelbaar. Daarom is het ook helemaal geen ramp als je om hulp vraagt bij je eigen moeder of tante. Zij willen jou heel graag helpen om in een goed ritme te komen met je baby en dat je langzaam alles onder de knie krijgt. Het is net zoals zij je hebben leren fietsen, even een baby helpen opvoeden kunnen ze vast ook wel even leren.

Zorg dat jij en je partner genoeg slapen

De meeste nieuwe ouders zullen wel hele grote wallen onder hun ogen hebben. Ze zijn zo moe dat ze niet meer kunnen functioneren met normale taken, laat staan taken voor de baby. Daarom is ons advies, ga ook naar bed als je baby naar bed gaat. Jullie moeten het ritme van de baby volgen, dat kan hij of zij niet voor jullie. Dan heb je sowieso ook wat meer slaap te pakken. Want terwijl jij liever nog even een film kijkt in de avond, wil de kleine nog een flesje.

Als de baby huilt, is er niet meteen iets ernstigs

Sommige ouders raken meteen in volledige paniek als de baby gaat huilen. Ze denken meteen in erge scenario’s wat er kan zijn. Maar mensen, baby kunnen nu alleen nog maar communiceren door te huilen. Ze hebben vast alleen maar honger of willen slapen. Dus maak je niet druk, en zorg ervoor dat jijzelf ook vooral rustig blijft.

 

http://oudersgids.nl