Het Thuisgevoel
Image default
Kinderen

Spelletjes spelen met je kind

Spelletjes spelen met je kind

Je kind buiten op de autoped laten rijden of met vriendjes laten spelen is een goede zaak, maar onthoud dat het ook essentieel is om samen quality time met je kind door te brengen. Het is gunstig voor hun groei en welzijn. Het versterkt jullie band en geeft je kind meer zelfvertrouwen. Je kind krijgt zo namelijk alle aandacht. Zo stuur je ze de boodschap dat ze het belangrijkste voor jezijn wanneer jullie speciale tijd met hen doorbrengen. Het zal de wereld laten zien door de ogen van je kind. Je leert ook over de voorkeuren of zorgen en frustraties van je kind.

Doen alsof

Fantasierijk spel vindt plaats wanneer een jongere zijn verbeeldingskracht gebruikt om omstandigheden na te spelen. Scenario’s die ze hebben gezien en meegemaakt of zouden willen ervaren. Het is een ongestructureerd spel met een open einde zonder regels of doelen, behalve dat kinderen gaandeweg veel leren. Dus je zou het moeten proberen, want het is op veel manieren echt nuttig. Je kunt beginnen met het maken van een denkbeeldig menu. Onthoud dat kinderen het leuk vinden om de dagelijkse activiteiten van hun ouders na te doen. Leg dus kookgerei en ingrediënten klaar zodat je kind de rol van toekomstige chef-kok kan spelen. Laat ze een maaltijd voor je koken en doe alsof die moddertaart je favoriet is. Je kunt ze ook een winkel laten beheren. Wat zou jouw kind verkopen als hij of zij een eigen winkel had? Help je kind bij het vullen van de schappen van hun winkel. Fungeer dan als verschillende soorten klanten. En zorg ervoor dat je je pasjes portemonnee meeneemt en artikelen koopt met je nepgeld. Of maak er een fictieve ATM-kaart en kaartlezer van en doe net alsof je hem door de lezer haalt.

Verkleedpartijtjes

Verkleden is een soort fantasiespel dat het probleemoplossend vermogen en het zelfbeheersing vermogen verbetert. Kinderen spelen sociale situaties na door situaties en scènes te creëren. Ze kunnen in een ontspannen omgeving experimenteren met nieuwe ideeën en gedrag. Verkleden verbetert innovatief denken en effectieve communicatie. Het helpt ook bij de ontwikkeling van taal- en sociale vaardigheden bij kinderen, dus bereid je benodigdheden voor om je te verkleden. Onthoud dat hoewel kostuums duur kunnen zijn, verkleden dat niet hoeft te zijn. Items uit je kast zoals een clutch of sjaal en rok zijn al voldoende. Materialen uit de keuken of je dressoir kunnen allemaal worden gebruikt. Creëer speelomgevingen met dozen en andere huishoudelijke artikelen. Als je kostuums moet kopen, doe het dan bij kringloopwinkels of discountwinkels. Toestaan ​​dat je kinderen hun kostuums in het openbaar dragen, zou geen reden tot zorg moeten zijn. Laat ze hun outfit kiezen en draag deze, indien geschikt, waar je ook gaat. Geef ze het gevoel dat je trots op ze bent.

Het belang van spelen

Ze verwerven nieuwe competenties en vaardigheden wanneer ze uitdagingen het hoofd bieden. Het vergroot het zelfvertrouwen en de veerkracht die nodig is om toekomstige problemen in het leven aan te pakken. Simpel gezegd, samen spelen versterkt en bouwt de band tussen jullie op. Je kunt er echt baat bij hebben om met je kind te spelen. Dus spelen is goed voor jullie allebei!