Het Thuisgevoel
Image default
Kinderen

Drie handige tips om goed voorbereid te zijn voor de kraamtijd

Ga jij binnenkort aan je derde trimester beginnen? Dan is het kind al bijna op komt! Dat is natuurlijk heel spannend, maar dat moet zeker goed komen. Daarbij is voorbereiding erg belangrijk als je een baby ter wereld zet. Maar waar moet je dan rekening mee houden, want te veel voorbereiden kan je ook veel stress opleveren, en als moeder zijnde wil je zo min mogelijk stress ervaren. Daarom hebben wij speciaal voor jou en je partner een blog geschreven met een aantal tips erin om je goed voor te bereiden voor de kraamtijd.

Zorg dat je ruim van tevoren alle spullen hebt

Het kan natuurlijk zijn dat je nog een aantal weken te gaan hebt in de zwangerschap, maar ineens je water breekt of je baby toch besluit om nu geboren te worden. Dat is natuurlijk niet wat je in gedachten had, maar zulke dingen kun je helaas niet vermijden. Daarom is het belangrijk dat je eigenlijk voordat je jouw derde trimester in gaat helemaal klaar bent met bijvoorbeeld de babykamer, alle spullen voor de baby te hebben gekocht, je vluchtkoffer helemaal gereed is voor het geval dat en meer. Dan kan jij en je partner met rust genieten van de komst van de kleine.

Volg een aantal cursussen met je partner

Niet alleen is het fijn voor jou als je weet wat er voor, tijdens en na de bevalling gaat gebeuren, maar ook je partner. Hij of zij wil je graag begeleiden en helpen op elke manier dat ze kunnen. Het is alleen dat ze af en toe niet weten hoe ze dit moeten aanpakken of dat ze überhaupt kunnen helpen. Gelukkig zijn er genoeg cursussen die je samen met je partner kan doen, die leerzaam maar ook leuk zijn.

Geniet van je kraamtijd

Het klinkt nu misschien allemaal nog eng en spannend, maar je moet vooral genieten van je kraamtijd. De baby die je straks in je armen hebt, gaat zo snel groeien dat je het niet eens meer door hebt. Dus geniet er nu nog van, want straks is het een grote jongen of meid en willen ze alles zelf doen.

 

http://oudersgids.nl