Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Wat voor type woning wil je graag?

Het kopen of huren van een woning is een heel gedoe. Behalve dat je moet kijken naar ligging en prijs, zijn er nog veel meer dingen waar je rekening mee moet houden en waar je op moet letten. De beslissing is namelijk niet zomaar gemaakt. Want heb je er wel eens bij nagedacht wat voor type woning je wilt? Je hebt namelijk huizen, zoals rijtjes huizen, twee-onder-een-kappers, en villa’s, maar je hebt ook appartementen en penthouses. Welke kies jij? In deze blog bespreken we de belangrijkste kenmerken van de twee, tevens met hun voor- en nadelen wanneer gaat huren

 

Een huurhuis: kenmerken en voordelen

 De belangrijkste kenmerken en voordelen van een huurhuis zijn denk ik wel bekend. Je hebt meer ruimte en bovendien krijg je de beschikking over een tuin. Niet alleen prettig voor jezelf dus, maar ook voor je kinderen en huisdieren. Wat betreft isolatie en geluiddichtheid, dat zit bij een huurhuis wel snor. Ga je een appartement huren, dan is dit meestal wel anders.

 

De nadelen

Het is natuurlijk wel fijn dat je meer ruimte hebt is een huis, maar dat zie je ook terug in het verbruik van water, stroom etc. Die rekening kan soms best hoog uitvallen. Ook liggen de huurprijzen voor een huis nu simpelweg hoger dan voor een appartement bijvoorbeeld.

 

Een huurappartement: kenmerken en voordelen

Een appartement huren is anders als een huis huren, dat is wel duidelijk. Je hebt bij een appartement misschien geen tuin, maar wel een balkon (en als je geluk hebt ook nog eens een prachtig uitzicht). Verder is het zo dat je minder energie nodig hebt om de kamers warm te stoken in de winter bijvoorbeeld. Al met al zijn de leefkosten gewoon wat lager dan bij een huis. Een ander voordeel is dat je niet alleen bent in je complex. Dit maakt je woning minder gevoelig voor inbraak.

 

De nadelen

Voor de mensen die een appartement huren: opgelet. Er zitten namelijk wel wat nadelen aan. Zo is de isolatie een stuk minder en hoor je vaak geluiden van boven- en onderburen. Men omschrijft wonen in een appartement ook vaak als het hebben van minder privacy.

 

 

https://www.huurstunt.nl/appartement/huren/nederland/