Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Welk SUP-board is het beste?

Ben je aan het overwegen om binnenkort je eerste SUP-board aan te schaffen? Dan is de kans erg groot dat je op dit moment met de nodige vragen zit. Om je net even wat beter op weg te helpen, hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Hierdoor weet je zeker dat het uitzoeken van het beste SUP-board net even wat makkelijker verloopt.

 

Waar moet je op letten als je een SUP-board uit gaat zoeken?

Tijdens de aanschaf van een nieuw SUP-board, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij of je graag gaat SUP’en op een hardboard of een opblaasbaar board en het gewicht van het model. Ook zijn zaken zoals het volume, of het board beginners vriendelijk is, de breedte en de lengte en de prijs/kwaliteitverhouding belangrijk om mee in overweging te nemen.

 

Waar ga je het SUP-board voornamelijk gebruiken?

Of je nu kiest voor een hardboard of een opblaasbaar board, beide zijn erg goed te gebruiken voor ieder niveau. Welke variant je moet kiezen, hangt vooral af van de plek waar je het SUP-board voornamelijk gaat gebruiken. Woon je aan het water, dan kun je prima uit de voeten met een hardboard. Een opblaasbaar board daarentegen is erg praktisch als je vaak moet reizen naar een plek waar water aanwezig is.

 

Let op de kwaliteit van het SUP-board

Als je gaan investeren in SUP-boards, is het beter als je dit in één keer goed doet. Let bijvoorbeeld op zaken zoals een dubbel laags systeem en of er garantie op het product wordt gegeven. Uiteraard kan een specialist in de winkel je alles vertellen over wat voor soort board het meest geschikt voor jou is.