Het Thuisgevoel
Image default
Telefonie

Hoe bescherm ik mijn telefoon?

Een telefoon is een tech-apparaat dat we dagelijks veelvuldig gebruiken. Een smartphone intensief gebruiken betekent ook een grotere kans op schade. Telefoonschade in de vorm van krasjes in de behuizing of een gebroken scherm kunnen al snel om de hoek kijken. Des te belangrijker dat je smartphone goed beschermd wordt! Wij geven je een aantal handige tips.

Bescherm je telefoon met een telefoonhoesje

Om je smartphone vrij van schade te houden, moet je er toch echt aan geloven: een telefoonhoesje bestellen. Een backcover wordt door de meeste telefooneigenaren gebruikt, omdat dit hoesje erg slank is en je nauwelijks doorhebt dat er een accessoire om je telefoon heen zit. Zorg er wel voor dat je het hoesje eens in de zoveel tijd schoonmaakt met een sopje, zodat het bacterievrij blijft. Liever geen backcover? Kijk dan eens naar een telefoonhoesje met extra handige functies, zoals een bookcase of telefoonhoesje met koord.

Gebruik een screenprotector

Door experts wordt aangeraden om je smartphone te beschermen met een glazen screenprotector. Als er eenmaal een kras in je telefoon zit, dan is dit niet meer te verwijderen. Gelukkig kun je dit probleem dus voorkomen met een glazen screenprotector die bovendien er ook nog voor zorgt dat het touchscreen vet- en vingerafdrukken vrij blijft. Kijk wel even bij de instellingen van je telefoon om er zeker van te zijn dat je het juiste product koopt. Immers, een screenprotector moet net als een telefoonhoesje een naadloze pasvorm hebben. Koop dus alleen een telefoonaccessoire dat speciaal voor jouw toestel ontworpen is. Veel aanbieders kiezen ervoor om alvast telefoonhoesjes en accessoires te verkopen van modellen die binnenkort gelanceerd worden. Zo kun je al een hoesje in huis hebben voordat je jouw nieuwe smartphone koopt. Op deze manier is jouw smartphone geen dag onbeschermd. Een mooi voorbeeld zijn deze Samsung Galaxy A22 hoesjes van Casimoda.

Langere levensduur

Een telefoonhoesje gebruiken is dus geen telefoonaccessoire ‘voor de lol’. Het zijn onmisbare producten om de levensduur van je smartphone te verlengen. Gelukkig zijn er wel aanbieders die het beste van twee werelden combineren. Zo verkoopt Leuke Telefoonhoesjes stevige cases met de hipste prints. Ook zijn deze hoesjes vervaardigd van de beste materialen, zodat je jouw smartphone met een gerust hart kan blijven gebruiken.

https://www.casimoda.nl/samsung/samsung-galaxy-a22-5g-hoesjes/