Het Thuisgevoel
Image default
Bouwen en verbouwen

Je eethoek inrichten

Een nieuw deel van je huis inrichten is voor veel mensen iets heerlijks. Lekker allerlei nieuwe spulletjes uitzoeken die ook leuk staan bij de rest van je huis. Sommige ruimtes zijn wel iets lastiger in te richten dan anderen. Denk bijvoorbeeld eens aan de eetkamer of de eethoek. Vaak heb je maar beperkt de ruimte en moet je slim zijn tijdens het inrichten. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je het beste en het slimste je eethoek in kan richten. 

Begin altijd met kijken naar welke ruimte je hebt. Dit is van grote invloed op welke eetkamertafel vorm je het beste kan kiezen. Grote eettafels zijn bij veel mensen de favoriet, maar als je de ruimte er niet voor hebt zal je toch echt iets anders moeten zoeken. Het is wel zo handig als je nog om de tafel heen kan lopen dus houd ongeveer een meter rondom de tafel vrij.  

Stap twee is om te kijken welke vorm er het beste past in je eethoek. Je hebt vierkante tafels, rechthoekige tafels, ronde tafels en ook ovale tafels. Rechthoekige en vierkante tafels zijn ideaal als je ze tegen de muur wilt plaatsen. Bovendien passen ook bijna alle andere meubels bij een rechthoekige of vierkante eettafel. Toch kiezen er ook steeds meer mensen voor een ronde eettafel. Deze vorm is vooral geschikt wanneer je veel ruimte hebt, want hij neemt wat meer ruimte in dan een rechthoekige eettafel. Toch is het wel erg gezellig, je hebt wat makkelijker contact met iedereen dan aan een rechthoekige tafel. 

De derde stap is het uitzoeken van het materiaal. Het is slim om dit af te stemmen op de rest van je woon- of eetkamer. Dat zorgt er namelijk voor dat het een geheel wordt. Je kan voor een robuuste eettafel kiezen, welke goed past bij een industriële inrichting, of gaan voor een wat gladdere tafel, welke goed past bij een strak interieur. 

http://www.nouvez.nl